Hlavní obsah

Kanonáda s výstrahou. Kodaň bude úplně jiný level, varuje střelec Kuchta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemusel čekat dlouho, nulu na svém střeleckém kontě v nové sezoně vymazal ve 3. ligovém kole. A pro jistotu hned dvakrát. Fotbalová Sparta porazila Pardubice 5:2 a minimálně do neděle se posunula do čela tabulky. Jan Kuchta nejprve hlavou využil Birmančevičův centr, o devět minut později si naběhl na dlouhý pas Krejčího a Budinského překonal střelou mezi nohy. „Nechci snižovat kvalitu Pardubic, ale Kodaň bude úplně jiný level,“ poukazuje reprezentační útočník na úterní úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů v Dánsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Jan Kuchta se raduje v utkání s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Dvě trefy přišly jako na zavolanou. „Samozřejmě úleva, protože na gól jsem čekal a jsem rád, že to přišlo zrovna doma. Dostat se do pohody před dvojzápasem s Kodaní je pro mě hodně důležité," libuje si Jan Kuchta.

Letenští vedli už 5:0 a zdálo se, že se ideálním způsobem naladí na Kodaň. Pak ale nechali dvakrát korigovat Pardubice.

„Je to varování. Chtěli jsme hrát až do konce a tohle by se nám nemuselo vyplatit jak s Kodaní, tak v dalších zápasech v lize a poháru. Musíme hrát až do konce, být obětaví a zodpovědní," uvědomuje si Kuchta.

„Tentokrát jsme polevili a zbytečně jsme nechali Pardubice dohrát relativně v klidu. Měli jsme tam i nějaké další šance a mohli jsme dát ještě víc gólů. Naše inkasované byly hodně zbytečné."

Když otevřel skóre, korunoval spolupráci s novým parťákem Birmančevičem.

„Šlo o první zápas, kdy nám to bodově vyšlo. Spolupráce by mohla být ještě lepší než doposud. On je fantastický hráč, fotbal vidí a krásně mi to tam nacentroval. Vyšlo to nádherně už odzadu, kde to Láďa Krejčí uhrál a Birma hned z prvního doteku sypal míč na mě. Krásně jsem trefil," usmívá se Kuchta.

Spokojený může být i trenér Brian Priske.

„Potřebujeme, aby Kuchta dával góly. Víme, jak moc a v čem je pro nás důležitý. Také pro něj samotného jsou proměněné příležitosti něco, co mu dodává sebedůvěru. Jak ale u něj bývá standardem, i tentokrát si svědomitě plnil defenzivní povinnosti, hrál důležitou roli v presinku a navíc přidal dva góly. S jeho výkonem jsem spokojený," hodnotí dánský kouč.

Mimořádný den prožil také Tomáš Wiesner. Před zápasem převzal od manažera áčka Tomáše Sivoka dres s číslem 100 jako upomínku jubilejního ligového startu. A pak ho oslavil gólem a asistencí.

„Stovka je krásná, pro mě skvělý zážitek. Na zápas asi jen tak nezapomenu," lebedí si Wiesner.

Proti Pardubicím se mu mimořádně daří, dal jim gól již ve čtvrté sezoně v řadě. Také díky tomu zakulatil ligovou bilanci na 100 startů, 10 branek a 10 asistencí...

Reklama

Související témata: