Hlavní obsah

Sparta padla ve šlágru! Liberec pod Kozlem ztratil vedení

dos, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Liberce poprvé v nejvyšší soutěži pod vedením trenéra Luboše Kozla vedli ve vršovickém Ďolíčku nad Pardubicemi 2:0, ale ze zápasu 7. kola vytěžili jen bod. Duel skončil nerozhodně 2:2. Teplice na domácí půdě nestačily na Baník Ostrava a prohrály 1:2. Na vlastním stadionu neuspěl ani Zlín, jenž podlehl Bohemians 1:3. Plzeň pak ve šlágru porazila doma Spartu 3:2 a připravila tak Letenským první porážku v tomto ročníku první ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jean-David Beauguel oslavuje gól vstřelený Spartě.

Článek
Fotogalerie

Liberec získal z úvodních šesti kol jediný bod a proti Pardubicím ho poprvé vedl trenér Kozel, který nahradil Pavla Hoftycha. Slovan se před koncem přestupního termínu posílil o několik hráčů a podle vývoje duelu se mohlo zdát, že se Severočeši dočkají úspěchu. Do přestávky si totiž vypracovali po zásazích Rondiče a Mészárose slibný dvoubrankový náskok.

Pardubickému kouči ale vyšlo střídání, když vyslal do hry po přestávce útočníka Lukáše Matějku a ten se mu za důveru odvděčil dvěma přesnými zásahy. Ty vynesly Pardubicím bod za remízu 2:2.

Baník Ostrava potvrdil skvělou formu. V Teplicích zvítězil 2:1 a zaknihoval pátou výhru z posledních šesti ligových duelů. Severočeši sice doma vedli, ale nakonec si připsali šestou ligovou porážku, když zápas zlomil vlastní gól Mazucha.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Roman Potočný z Ostravy.

Bohemians 1905 zvítězili 3:1 ve Zlíně a poprvé v této sezoně nejvyšší soutěže vyhráli venku. Pražané vedli po gólech Ibrahima Keity a Martina Dostála 2:0, poté sice snížil tečovanou střelou David Tkáč, ale další střídající hráč Matěj Koubek v závěru přidal třetí branku hostů.

Sparta protáhla bídnou sérii na půdě Viktorie Plzeň o další díl. Prohrála 2:3 a na výhru čeká na půdě Viktorie čeká od srpna 2011, tedy už dvanáct utkání. Návrat na stadion Viktorie tak pořádně zhořkl někdejší ikoně plzeňského klubu - kouči Pavlu Vrbovi. Ten momentálně vede pražský klub. Se Západočechy během dvou angažmá získal tři tituly a třikrát si s nimi zahrál skupinu Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Pavel Vrba během utkání v Plzni.

Plzeň rozjela šlágr lépe, v ofenzivní partii vedla ve 32. minutě už 2:0 a Letenští se jen těžko dostávali do hry. Krátce před půlí však vrátil Pražany do zápasu snížením Karlsson. Místo dramatu po pauze přidali domácí třetí branku a po týdnu hrůzy před reprezentační pauzou, kdy pohráli v Sofii i v lize s Hradcem, si vychutnávali ovace narvaného stadionu. Sparta sice ještě snížila Drchalem, ale i přes šestiminutové nastavení už s výsledkem nic neudělala.

Program 7. ligového kola:
Sobota
Pardubice - Liberec 2:2
Branky: 58. a 73. Matějka - 23. Rondič, 37. Mészáros.
Teplice - Ostrava 1:2
Branky: 63. Trubač - 66. Almási, 80. vlastní Mazuch.
Zlín - Bohemians 1:3
Branky: 68. Tkáč - 14. Keita, 55. Dostál, 79. Koubek.
Plzeň - Sparta 3:2
Branky: 18. Beauguel, 32. Mosquera, 56. Sýkora - 40. Karlsson, 87. Drchal.
Neděle
14:00 České Budějovice - Hradec Králové
16:00 Mladá Boleslav - Olomouc
16:00 Jablonec - Karviná
19:00 Slavia - Slovácko

Reklama

Související témata: