Hlavní obsah

Sparta přetáhla velký talent z Ostravy, Baník se zlobí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velký talent si vyhlédla v Ostravě. Fotbalová Sparta představuje další novou tvář, na Letnou míří z Baníku osmnáctiletý obránce Ondřej Kukučka. V Praze podepsal víceletý kontrakt. Jako posily už Sparta představila Jana Mejdra (Hradec Králové), Jaroslava Zeleného (Jablonec) a Kryštofa Daňka (Olomouc), trénovat s ní začne Lukáš Sadílek (Slovácko).

Foto: fcb.cz

Osmnáctiletý stoper Ondřej Kukučka v barvách Baníku.

Článek

Talentovaný obránce se dostal do prvního týmu Baníku už v šestnácti letech. Soutěžní premiéra za áčko Ostravy nepřišla kvůli následnému dlouhému zranění. Nyní už je Ondřej Kukučka zcela fit a připraven bojovat o své místo ve Spartě.

„Je to skvělé. Pro mě je Sparta velká výzva a jsem moc rád, že tady můžu být. Určitě se pokusím co nejdříve stát platným členem A-týmu, abych mohl bojovat za Spartu," řekl po prvním focení v rudém dresu Kukučka.

Baník se zlobí. "Odmítl u nás podepsat novou smlouvu a naopak se upsal na Letné. Baník s hráčem, který se stále zotavuje z dlouhodobého zranění kolena, v minulých měsících několikrát neúspěšně projednával prodloužení kontraktu. Hráč se však rozhodl v klubu nepokračovat a jeho příchod dnes oznámila Sparta," poznamenává ostravský klub na svém webu.

„K čemu došlo, je pro mě osobně velkým lidským zklamáním," avizoval již koncem dubna Václav Brabec, majitel a předseda představenstva FC Baník Ostrava. Zdůraznil, že klub Kukučkovi několikrát v průběhu rekonvalescence nabízel prodloužení smlouvy. A v zájmu co nejrychlejšího uzdravení mu finančně pokryl i léčebnou terapii na rehabilitační klinice v Německu.

„Zklamání je pro mě o to větší, že jsem hráči důvěřoval, byli jsme spolu v osobním kontaktu a nejen z profesního, ale i z lidského hlediska jsem si přál, aby se zase vrátil na hřiště. Neváhal jsem vynaložit nemalé finanční prostředky, nemluvě o tom, že jsme mu samozřejmě po celou dobu rekonvalescence hradili plnou mzdu. Sparta nám nicméně teď oznámila, že s hráčem zahájila jednání o přestupu, a tím věc považujeme za uzavřenou. Je to pro mě velké zklamání a poučení pro příště," vysvětlil Brabec.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články