Hlavní obsah

Sparta prohrála s Bohemians, Slavia vydřela výhru nad Žižkovem a zvýšila náskok

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha prohráli ve 14. kole nejvyšší české soutěže na hřišti Bohemians Praha 3:4. V utkání, v němž sparťané hráli tři čtvrtiný zápasu proti oslabenému soupeři, nakonec svěřenci Jozefa Chovance nevybojovali ani jeden bod. Příbram ve druhém nedělním utkání porazila po dvou brankách střelce Huni Jablonec 2:0. Ve večerní dohrávce potvrdili své vedoucí postavení v tabulce fotbalisté pražské Slavie, kteří přehráli doma 2:1 Viktorii Žižkov.

Článek

Sparta se mohla v případě vítězství nad Bohemians Praha dotáhnout na druhou Ostravu, která v sobotu pouze remizovala s Českými Budějovicemi. S Bohemians ale většinu zápasu tahala za kratší konec. Ve 14. minutě Jeslínkovu střelu z otočky uvnitř vápna ještě Blažek chytil, o tři minuty později však byl na ránu obránce Pavla Macháčka krátký. Po gólové radosti ale domácím zatrnulo. Ve 25. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Dmitrij Lencevič.

Očekávaný tlak favorita však nepřišel. Naopak. O deset minut později si totiž na centr ze standardní situace naskočil Marek Kincl a hlavou poslal domácí do dvoubrankového vedení. Bohemians přesto šli do kabin s náskokem jen jednoho gólu. Šest minut před koncem první půle si totiž skluzem srazil míč do vlastní sítě Horáček.

Dvě minuty po návratu z kabin už bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu se míč odrazil ke Slepičkovi, který střelou o tyč srovnal skóre. Oslabení Bohemians se přesto nevzdali a po střele Tomáše Fenyka se dostali opět do vedení. Na 3:3 však v 62. minutě vyrovnal Hušek, který hlavou prodloužil přímý volný kop. Přestřelka však pokračovala, když v 69. minutě vrátil vedení domácím Jeslínek. Bohemians nakonec porazili Spartu 4:3.

Jablonec zavítal do Příbrami a byli to hosté, kteří si v první půli vypracovali více nebezpečných situací. Lafatova hlavička z 8. minuty však skončila nad brankou Slavíka, podobně si vedl Michálek o dvacet minut později. Těsně před půli se snažil opět hlavou skórovat bývalý reprezentant Lafata, domácího brankáře však nepřekonal. Domácí udeřili čtyři minuty po zahájení druhé půle - a hned gólově. Borek z levé strany přihrál Huňovi, který se nemýlil a otevřel skóre zápasu. Vítězství Příbrami stvrdil v 70. minutě opět Daniel Huňa, který po individuální akci stanovil konečné skóre 2:0.

Žižkov na remízu nedosáhl a zůstal poslední

Nedělní program zakončilo druhé pražské derby mezi Slavií a Viktorii Žižkov. Slávisté proti týmu, jenž během podzimu dvakrát vyměnil trenéra, hráli o udržení domácí neporazitelnosti v lize, Žižkov naopak usiloval o první bod ze soupeřova hřiště.

A dlužno dodat, že od svého cíle nebyla Viktoria daleko. Slávisté sice vedli již po osmnácti minutách po brance Toleského, hosté ale dokázali v 27. minutě vyrovnat a ještě deset minut před koncem zápasu drželi zuby nehty vysněnou remízu. Na Slavii padla nervozita, nedařilo se jí zakončit, nakonec se ale tří bodů dočkala, když do žižkovské branky zapadla střela Jandy.

Obhájci mistrovského titulu tak narozdíl od svých největších rivalů ve 14. kole nezaváhali a zvýraznili své vedení v prvoligové tabulce. Baník Ostrava je po remíze s Českými Budějovicemi o šest bodů zpět, třetí Liberec ztrácí stejně jako čtvrtá Mladá Boleslav osm bodů. Pátá je Sparta s 24 body. Žižkov zůstává nejhorším celkem Gambrinus ligy s jednobodovu ztrátou na Zlín a dvoubodovým odstupem od čtrnáctého Kladna.

Gambrinus liga - 14. kolo
Neděle
Příbram - Jablonec 2:0 (0:0)on-line
Branky: 49. a 70. Huňa.
Bohemians - Sparta 4:3 (2:1)on-line
Branky: 18. Macháček, 35. Kincl, 58. Fenyk, 75. Jeslínek - 39. Horáček vlastní, 47. Slepička, 62. Hušek.
Slavia - Žižkov 2:1 (1:1)on-line
Branky: 18. Toleski, 83. Janda - 27. Procházka.
Pondělí
17:15 Teplice - Brnoon-line
Sobotní výsledky
Ostrava - České Budějovice 0:0on-line
Liberec - Kladno 2:0 (1:0)on-line
Branky: 38. Papoušek, 87. Smetana.
Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 (1:0)on-line
Branky: 30. Navrátil, 48. Kolář.
Zlín - Olomouc 1:1 (0:1)on-line
Branky: 66. Kroča - 16. Melinho z pen.

Reklama

Související témata: