Hlavní obsah

Sparta půjde kvůli projevům rasismu na kobereček

Aktualizováno

Letenský klub začal studovat záznamy z kamerového systému, nicméně trestu nejspíš neujde. Disciplinární komise LFA zahájila řízení s fotbalovou Spartou Praha kvůli rasistickému chování části fanoušků vůči olomouckému Florentu Poulolovi. Francouzský hráč chtěl kvůli hučení na svou adresu opustit hřiště, nakonec ale utkání 1. ligového kola dohrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florent Poulolo ze Sigmy Olomouc.

Článek

Problém nastal hned s návratem fanoušků do hlediště. V 80. minutě si rodák z Martiniku stěžoval u rozhodčího Pavla Orla na chování některých diváků na letenské tribuně.

"Jsem zklamaný, že se událost vůbec stala. V první chvíli jsem byl velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště. Kapitán a další spoluhráči mě ale podpořili. Řekli jsme si, že zápas dohrajeme. Jsme profesionálové a chceme se soustředit pouze na fotbal," vylíčil Poulolo.

Incident zaznamenal ve své zprávě o utkání technický delegát Ladislav Kruliš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta Praha reaguje na problém projevů na stadionech mottem Ne rasismu.

Sparta se proti rasismu dlouhodobě vymezuje. Na tiskovou konferenci před odvetným zápasem proti Rapidu dorazili trenér Pavel Vrba i kapitán Bořek Dočkal v tričkách s jasným vzkazem: Ne rasismu!

„Vyhodnocujeme kamerové záznamy ze sobotního utkání a jsme připraveni podniknout kroky proti konkrétním jednotlivcům za škodlivé a toxické jednání. V sobotu se jednalo o projevy jednotlivců, nikoliv o masové projevy," reagoval ředitel komunikace Ondřej Kasík.

První červenou kartu v ročníku vyfasoval v Liberci za ostrý faul Cicilia ze Slovácka. Disciplinárka mu uložila stop na 2 soutěžní utkání.

Reklama

Související témata: