Hlavní obsah

Sparta řeší ve Španělsku první problém

Problémy, kam se podíváš. Plzeň soustředění ve Španělsku raději předem zrušila, fotbalová Sparta se za zpřísněných opatření a vlastním speciálem do Andalusie vypravila. Kvůli pandemii ovšem ani letošní zimní příprava není optimální. Není třeba snadné sehnat soupeře, Letenským už odpadl hned plánovaný první zápas.

Foto: sparta.cz

Akrobatická vložka sparťana Lukáše Haraslína na soustředění v Marbelle.

Článek

Domluvit si přípravné utkání většinou není problém, v Marbelle a jejím okolí se vždy nachází dostatek klubů z celé Evropy, které se chystají na jarní část sezony.

Omikron ovšem rázně mění i fotbalové plány. Sparta se již ve středu měla utkat s rakouskou Admirou. Soupeř ovšem plánovaný zápas zrušil, avizuje letenský klub na svém webu. Pražané tedy místo duelu odehrají modelové utkání mezi sebou v rámci týmu.

Prvním utkáním ve Španělsku tak bude souboj s ruským Rostovem, který se odehraje v sobotu 22. ledna od 15:30. O čtyři dny později je naplánováno od 16:00 utkání proti Lokomotivu Moskva, jehož novou posilou je slávista Jan Kuchta.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

„Domluvit utkání není snadné. Rakouské či švýcarské kluby pobyt ve Španělsku většinou ruší. Zbývají tak Rusové, kteří si s ničím nedělají problémy. Navíc u nich liga začíná až koncem února, takže mají čas, i kdyby teď případně spadli do karantény," poukazuje zdroj obeznámený se situací v Andalusii.

Oba zbývající zápasy Sparta odvysílá živě na klubovém webu.

Reklama

Související témata: