Hlavní obsah

Sparta - Brno 3:1Sparta se znovu bodově dotáhla na vedoucí Slavii, porazila Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Řezníček 0 : 1
20. Krejčí 1 : 1
24. Kuchta 2 : 1
49. Wiesner 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Sparty porazili doma v 25. kole první ligy nováčka z Brna 3:1 a bodově se opět dotáhli na vedoucího městského rivala Slavii, za níž zaostávají pouze o skóre. Letenští zvítězili v nejvyšší soutěži poosmé za sebou a obhájci titulu Plzni, jíž patří třetí místo, se vzdálili na rozdíl sedmi bodů. Zbrojovka nevyhrála páté kolo po sobě a zůstala dvanáctá s tříbodovým odstupem na první barážovou pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva: Tomáš Wiesner, Kaan Kairinen, Ladislav Krejčí a Martin Vitík oslavují první gól,

Článek

Hosty poslal do vedení nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček, ale domácí v rozmezí 20. až 24. minuty otočili skóre zásluhou Ladislava Krejčího mladšího a Jana Kuchty. Po přestávce zvýšil Tomáš Wiesner. Sparta doma v lize vyhrála osmý zápas v řadě a jako jediná na jaře ještě neprohrála. Navíc se ideálně naladila na středeční semifinále domácího poháru s Českými Budějovicemi.

V sestavě Pražanů nechyběl český reprezentant Krejčí, jenž kvůli zdravotním problémům vynechal pondělní kvalifikační utkání o mistrovství Evropy na hřišti Moldavska. Na takřka zaplněnou Letnou přišlo 17.266 diváků. Po několikaměsíčním bojkotu podpořil Spartu i "kotel".

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí se proti Brnu zapsal mezi střelce.

V deváté minutě si domácí záložník Wiesner naběhl do vápna na Zeleného centr, ale ve výhodné pozici nikým neatakován ideálně nezakončil. Sparta hosty zatlačila, skóre však paradoxně otevřela v 17. minutě Zbrojovka. Falta odcentroval do vápna a Řezníček z hranice malého vápna z voleje překonal Kováře.

Čtyřiatřicetiletý útočník, jenž krátce působil ve Spartě, 17. gólem v ročníku nejvyšší soutěže vylepšil své střelecké maximum v jedné sezoně a tabulku kanonýrů vede o čtyři zásahy před slávistou Van Burenem. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů Řezníčkovi scházejí čtyři trefy, aktuálně je na čísle 96.

Letenští odpověděli za necelé tři minuty, když Krejčí hlavou usměrnil Kairinenův roh na vzdálenější tyč. Kapitán Pražanů zaznamenal sedmou trefu v ligové sezoně, v říjnovém duelu v Brně se při výhře 4:0 prosadil dokonce dvakrát. Odchovanec Zbrojovky z úcty k bývalému týmu gól neslavil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Řezníček otevřel střelecký účet duelu Sparty proti Brnu.

Za další čtyři minuty domácí dokonali obrat. Sörensen přesným centrem našel před brankou Kuchtu a český reprezentant vstřelil 10. branku v ročníku nejvyšší soutěže.

Atraktivní podívaná pokračovala. Hosté málem rychle odpověděli, jenže Alli po Sörensenově chybě nastřelil tyč. V 39. minutě se sparťané ocitli blízko třetímu gólu. Čvančara však ve skluzu neusměrnil Kuchtovu nahrávku do sítě, po zmatcích při odkopu sice míč přešel brankovou čáru, hostující obránce Hrabina však zasáhl Čvančarovu ruku, a gól proto neplatil.

Sparta se dočkala čtyři minuty po přestávce. Krejčí nacentroval do šestnáctky a Wiesner se na zadní tyči hlavou nemýlil. Domácí záložník skóroval ve druhém kole po sobě a potřetí v ligové sezoně. Pražané v sedmém z posledních osmi kol vstřelili minimálně tři branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wiesner během duelu proti Brnu.

Po téměř hodině hry mohl snížit Ševčík, Kovář ho však vychytal. Čvančara na druhé straně zakončil vedle.

Sparta zdolala v lize Brno počtvrté za sebou při skóre 17:3. Zbrojovka nevyhrála venku v nejvyšší soutěži posedmé v řadě.

25. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Zbrojovka Brno 3:1 (2:1)
Branky: 20. Ladislav Krejčí II, 24. Kuchta, 49. Wiesner - 17. Řezníček. Rozhodčí: Radina - Kříž, Hrabovský - Berka (video). ŽK: Kairinen, Jankto, Sadílek - Hlavica, Divíšek, Šural. Diváci: 17.266.
Sparta: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Wiesner (82. Mejdr), Sadílek, Kairinen (71. Laci), Zelený - Čvančara (71. Jankto), Kuchta (82. Mabil), Haraslín (56. Minčev). Trenér: Priske.
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Hlavica, Divíšek (85. Rogožan) - Texl, Falta - Alli, Ševčík (71. Fousek), Granečný - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Reklama