Hlavní obsah

Spor o děkovačku. Na Letnou se vrátili kotelníci, po výhře však na hráče pískali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na nováčka a vyprodáno? Téměř ano. Vítězná série udělala své, fotbalová Sparta uvedla, že v neděli ráno před ligovým duelem s Brnem zbývalo už jen méně než 400 vstupenek do domácích sektorů. Po nedávné dohodě s klubem se poprvé v letošním roce vrátili do kotle také letenští ultras. Zápas 25. kola sledovalo 17 266 diváků. Přestože domácí zvítězili 3:1, kotelníci mužstvo odměnili pískotem. Hráči totiž tradiční děkovačku přesunuli před protilehlou tribunu jako v posledních zápasech. Podle kapitána Krejčího naposledy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kotel Sparty Praha během utkání proti Brnu.

Článek

Již pár dnů předem bylo jasné, že Spartu v bitvě o titul požene proti Zbrojovce plný dům. Klub v týdnu před utkáním průběžně každý den informoval, jak rychle poslední vstupenky ubývají.

„Když je vyprodáno, je na Letné úžasná atmosféra! Doufám, že vyprodáno bude, protože fanoušci nám mohou dát procenta navíc. Takže se opravdu těším," líčil pro klubovou televizi dánský stoper Asger Sörensen.

„Již proti Hradci Králové byla atmosféra v Mladé Boleslavi skvělá. Věřím, že čím víc zápasů zvládneme, tím víc bude lidí přibývat. Záleží hlavně na nás, aby fanoušci přišli," souhlasí další stoper Filip Panák.

Kuchta a Čvančara - útočníci pro reprezentaci. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Poprvé od bojkotu z konce loňského podzimu se také zaplnil domácí kotel. Klub nedávno uzavřel s ultras kompromis.

Umožní problémovým fanouškům s prvním zákazem vstupu a méně závažným proviněním na kontě dřívější návrat do ochozů.

Podmínkou je splnit přesně daná kritéria programu, který se rozběhne od 1. července. Součástí je třeba účast na školeních či dobrovolnické práce.

Sparta vyhrála 3:1, přesto kotel na hráče po utkání pískal. Přišli mu totiž zatleskat, ale děkovačka se znovu odehrála před protilehlou tribunou. Tak tomu bylo v posledních domácích zápasech, když kotel zůstal prázdný.

„Bylo to moje rozhodnutí. Jak fanoušci můžou ukázat svůj postoj, třeba pískáním, tak my taky," vysvětluje kapitán Ladislav Krejčí mladší, který mateřské Zbrojovce dal znovu gól a na jeden přihrál.

„Dřeli jsme celou dobu a potřebovali fanoušky na každém domácím zápase. Z respektu k protilehlé tribuně, která byla plná pořád, bylo tohle řešení správné. Věřím, že fanoušci do kotle i příště přijdou, že tyhle věci budou hozené za hlavu. Pak bude děkovačka zase taková, jako vždycky byla," ujišťuje Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva: Tomáš Wiesner, Kaan Kairinen, Ladislav Krejčí a Martin Vitík oslavují první gól,

„Rozhodnutí týmu jsem akceptoval. Udělali to na vlastní odpovědnost, takové hráče mám rád. Šlo o to vyjádřit respekt k protilehlé tribuně, zbytek stadionu byl s námi tady po celou sezonu. Čtyři až pět měsíců nás podporovali každý zápas," stojí za hráči trenér Brian Priske.

„Byl bych moc rád, aby to sekce ultras vzala pozitivně, že to není krok proti nim, ale uznání fanoušků, co s námi byli po celou sezonu. Atmosféra byla velmi dobrá. Věřím, že do kotle přijdou i příště, a pak půjdeme pod jejich sektor se radovat," doufá dánský kouč.

Příštím domácím ligovým zápasem bude derby se Slavií... Teď ve středu ještě Spartu čeká na Letné semifinále poháru s Českými Budějovicemi a v neděli liga v Pardubicích.

Reklama

Související témata: