Hlavní obsah

Sparta si jde udobřovat fanoušky. Které navrátilce v derby představí?

Praha

Plzeň i Slavia v sobotu domácího prostředí využily a v jarní ligové premiéře nezaváhaly. Teď jsou na řadě fotbalisté třetí Sparty, kteří se budou ze čtvrtečního debaklu 0:4 v Rostově vzpamatovávat v malém pražském derby proti Bohemians 1905. Utkání se hraje od 17:30, přímý přenos vysílá O2 TV sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural se hlásí do služby...

Článek

Jak rychle se Letenští vzpamatují z pohárového výprasku? To je kardinální otázka, jež derby provází.

„Je to facka. Poprvé ve Spartě jsem dostal čtyři branky, sebevědomí to pošramotilo nám všem," netají brankář Tomáš Koubek.

Jenže v lize mají sparťani ztrátu a žádnou další si nemohou dovolit.

„Musíme se zkoncentrovat na utkání s Bohemians, abychom derby úspěšně zvládli. Z nepovedeného zápasu s Rostovem musíme vyvodit nějaké důsledky směrem k týmu a v neděli nastoupit v takovém složení, které nám dá šanci na úspěch," avizuje hlavní trenér Tomáš Požár, jenž nedávno působil ve vedení Bohemians.

Letenští táhnou dlouhou sérii

Letenské může povzbudit, že s Klokany neprohráli v posledních 18 ligových zápasech a ve 14 případech brali všechny body. Soupeři naposledy podlehli v listopadu 2001.

„Na podzim jsme také měli vzájemný zápas u nich pod kontrolou a vyhráli. Věřím, že se to bude opakovat a zase si získáme fanoušky na svou stranu," doufá reprezentant Josef Šural v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ligu si zahrál naposledy v říjnu, proti Bohemce už by mohl vyrukovat. „Pepa už trénuje naplno, mohli bychom ho představit. S mužstvem se připravuje i Holzer, brzy by se měli zapojit také Mareček s Václavem Kadlecem," říká asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Šural si chvíli zahrál v generálce proti Žilině, zraněná noha vydržela. „Mezery ještě mám v kondici. Naběhal jsem toho sice spoustu, ale herní kondici ještě musím v zápasech dohánět," líčí Šural.

Reklama

Související témata: