Hlavní obsah

Sparta si pojistila mladého kanonýra, další talent dává do učení ke Kováčovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již v minulé sezoně naznačil velké přednosti, novou zahájil ještě lépe. Tomáš Schánělec je aktuálně v čele tabulky střelců druhé fotbalové ligy, což Sparta náležitě ocenila. Jedenadvacetiletý mistr ligy podepsal na Letné nový kontrakt. Naopak obránce Ondřej Kukučka míří na hostování do prvoligových Pardubic, které vede exsparťan Radoslav Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Schánělec ze Sparty Praha během přípravného utkání s FC Vysočina Jihlava.

Článek

Spartě roste nový kanonýr. Za rezervu odehrál v minulé sezoně Fortuna Národní ligy 26 zápasů a vstřelil 8 gólů. Zkušenosti s mezinárodním fotbalem pak získával v Premier League International Cupu.

Vrchol pro útočníka přišel na závěr ročníku. Tomáš Schánělec se pravidelně připravoval s A-týmem a prvoligový debut si připsal ve 30. kole v Liberci, kde Letenští otočili zápas a vyhráli tak základní část. Druhý start si pak připsal na Slovácku, kde nastoupil v závěru utkání a po závěrečném hvizdu mohl přímo na hřišti oslavit zisk mistrovského titulu.

Rodáka z Písku vzal trenér Priske na soustředění do Rakouska. Po herním kempu se pak Schánělec připojil ke sparťanské rezervě a ve druhé lize řádí. Po čtyřech kolech je se čtyřmi góly nejlepším střelcem soutěže spolu s Dordičem z Táborska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kukučka ze Sparty Praha během přípravného utkání s FC Vysočina Jihlava.

Ondřej Kukučka míří na roční hostování do Pardubic, kde bude sbírat své první zkušenosti s nejvyšší soutěží. Sparta bude mít možnost si hráče stáhnout v polovině ročníku zpátky.

„Z dřívějšího působení v Baníku jsem se už před mým příchodem znal s Viktorem Budinským. Ale také s Vojtou Patrákem ze Sparty, i s kluky, proti kterým jsem hrál ve druhé lize - Denis Halinský, Tonda Kinský a další. V týmu se bavím se všemi, kabina mi opravdu sedla," ujišťuje Kukučka na webu pardubického klubu.

S novým týmem se 19letý obránce již několik dnů připravuje, během pátku byly dotaženy všechny formality, aby mohl oblékat pardubický dres formou hostování.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.