Hlavní obsah

Na kluky jsem hrdý, v odvetě však musíme být odvážnější a kvalitnější, má Priske jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl jednou z hlavních person z pohledu obou soupeřů. Jako asistent získal s FC Kodaň mistrovský titul, stadion Parken považuje za národní, hrával tady s reprezentací. Není divu, že při návratu do Dánska na lavičce pražské Sparty byl kouč v centru pozornosti. „Vždycky mě na Parkenu bavilo hrát, je tu skvělá atmosféra, zvláště když nastupujete za domácí tým. To je přece jen před takovou kulisou o něco zábavnější. Bylo pro mě určitě speciální, být zpátky doma v Dánsku,“ líčí trenér Brian Priske po remíze 0:0 v úvodním zápase 3. předkola fotbalové Ligy mistrů.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Kodaň (od našeho zpravodaje) - Nejen on prožíval velké emoce, ale také všichni další dánští kolegové, které má v týmu. „Vracíte se domů ze zahraničí s pocitem, že musíte ukázat, co ve vás a vašem klubu je. Sparta je totiž úžasný klub a chcete, aby to viděli i lidé za hranicemi České republiky," usmívá se Brian Priske.

První krok se vám celkem vydařil, remíza v úvodním utkání je pro odvetu nadějná.

Ano, myslím, že s výsledkem můžeme být spokojení. Některé úseky hry, zejména v útoku, si musíme rozebrat, abychom v Praze byli odvážnější a kvalitnější. Zároveň je třeba říci, že to vůbec nebylo jednoduché. Nejen stadion a jeho kulisa, ale také náš soupeř, který je zvyklý hrát Ligu mistrů a další evropské poháry, nám vytvořili náročné podmínky. Ve druhém poločase nás ostatně několikrát zatlačili a zavřeli. Kluky musím pochválit, nechali na hřišti všechno.

Především v závěru se stal hrdinou zápasu brankář Peter Vindahl. Hned ve druhém utkání za Spartu ukázal, co v něm je.

Mezi kluky zapadl a adaptoval se docela rychle. V Kodani dostal velkou příležitost ukázat, proč jsme jej přivedli a co od něj můžeme očekávat. V prvním zápase s Pardubicemi dostal dva góly a bylo pro něj těžké prodat své kvality, jelikož neměl skoro žádnou práci. V Kodani však ano a ukázal přesně kvality, kvůli kterým tady je a o kterých jsme samozřejmě věděli, že je má. Měl ideální příležitost ukázat se.

Dvojzápas je ovšem teprve v polovině, co očekáváte od odvety?

Vlastně to samé, opět zápas padesát na padesát. Samozřejmě věříme, že domácí prostředí pomůže přetlačit jazýčky vah na naši stranu. Že plná Letná klukům dodá trochu více odvahy a sebevědomí. Ale pozor, stojí proti nám kvalitní a silný tým s bohatými zkušenostmi z Ligy mistrů a velmi kvalitními hráči, kteří mají milionové hodnoty. Proto musíme předvést to nejlepší, co v nás je. Po prvním zápase jsem na kluky hrdý, že stáli při sobě a bojovali po celé utkání. V odvetě bude opět záležet na drobných detailech a doufám, že rozhodnou v náš prospěch.

Fotbalisté Sparty na Parken stadionu před zápasem s FC KodaňVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

Hodně by vám v ní chyběl stoper Asger Sörensen, který ze hřiště odkulhal. Jak to s ním vypadá?

Byl jen unavený. Střídal, protože jej chytaly křeče. Rozhodně nejde o nic vážného. Netrénoval deset dní a z de facto nulové zátěže skočil do stoprocentní, což je pro tělo velmi náročné. Nechtěl jsem nic riskovat a vystřídal jej. Očekávám, že na další utkání bude připravený. Neřekl bych ani, že by změna způsobila kvalitativní rozdíl. Místo něj nastoupil Vitík, který určitě patří do základní sestavy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.