Hlavní obsah

Sparta si pořídila Ekvádorce, který hrál na mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zahraniční experti na přestupy měli dobré informace. Novou posilou fotbalové Sparty je ekvádorský reprezentační obránce Angelo Preciado, který přichází do klubu z belgického Genku. Na Letné podepsal víceletý kontakt. Přináší si také zkušenosti z posledního mistrovství světa, na kterém odehrál všechny zápasy Ekvádoru v základní sestavě.

Foto: Sparta.cz

Ekvádorský reprezentační obránce Angelo Preciado v dresu Sparty.

Článek

Bude prvním Ekvádorcem, který oblékne dres Sparty v české lize.

„Máme radost, že se nám podařilo příchod Angela dotáhnout. Těší nás, že si z možností, které měl, vybral právě Spartu,“ avizuje sportovní ředitel Tomáš Rosický na klubovém webu.

„Angelo je reprezentant své země v ideálním věku. Má zkušenosti například i z posledního mistrovství světa, na kterém odehrál všechny zápasy Ekvádoru v základní sestavě. Nastupoval i v belgické lize, což je kvalitní soutěž. Je zvyklý na různé herní systémy, dobře zapadne do našeho stylu hry, zkvalitní náš kádr. Všichni v klubu se těšíme, až se po splnění reprezentačních povinností připojí k týmu,“ dodává Rosický.

Nová posila má stabilní místo v ekvádorské reprezentaci, za kterou debutoval v roce 2018. V národním týmu odehrál v kvalifikaci na Copa America nebo mistrovství světa zápasy také proti Argentině nebo Brazílii v nejsilnějších sestavách. Preciado pak přispěl k tomu, že se Ekvádoru podařilo postoupit na mistrovské světa do Kataru. Na šampionátu v roce 2022 nastoupil jako člen základní sestavy do všech tří zápasů ve skupině s Katarem, Nizozemskem a Senegalem, který nakonec proklouzl ze skupiny právě místo Jihoameričanů.

Preciado dříve působil v Independiente del Valle a s týmem vyhrál v roce 2018 Jihoamerický pohár, obdobu Evropské ligy. V roce 2021 odešel do Genku, s nímž získal Belgický pohár. V dresu rodné země si dosud připsal 30 startů.

Celkem v Genku odehrál 59 ligových zápasů, dalších pět duelů si připsal v domácím poháru a pět v Evropské lize. Tam si zahrál proti Rapidu Vídeň, Dinamu Záhřeb a West Hamu United.

Reklama

Související témata: