Hlavní obsah

Sparta si zahraje se šampionem, který může hrozit také v bitvě o Ligu mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní kondiční testy na FTVS jsou tradiční předehrou. Fotbalisté pražské Sparty zahájí letní přípravu středečním tréninkem, který má být stejně jako před rokem hned na úvod pěkně ostrý. Letenští už také znají soupeře na soustředění v Bad Kleinkirchheimu. V Rakousku se střetnou s Dinamem Záhřeb, srbským celkem Čukarički a bruselským Anderlechtem.

Na srdci S. Na rozloučenou s oslavami na Letné si mistrovský tým zazpíval s Vojtěchem DykemVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta pod taktovkou dánského trenéra Briana Priskeho získala první mistrovský titul po dlouhých devíti letech. Dalším velkým cílem je tedy návrat do Ligy mistrů, kterou si letenský tým zahrál naposledy v prosinci 2005.

Z tohoto pohledu je zajímavá volba soupeře ze Záhřebu. Dinamo ovládlo šest posledních ročníků chorvatské ligy a Sparta by na něj mohla narazit také ve 3. předkole Ligy mistrů. V úvahu tam připadají také FC Kodaň nebo Galatasaray Istanbul, všichni ale musí zvládnout 2. předkolo.

Sparta by se mohla utkat i se Slovanem Bratislava, budapešťským Ferencvárosem či Karabachem, všichni tři začnou již v 1. předkole.

Jak avizuje klubový web, poslední červnový den odehrají Pražané na Strahově přípravné utkání s Jihlavou. V Bad Kleinkirchheimu se budou připravovat 5. - 15.července. První ligové kolo je na programu o víkendu 22. - 23. července. Los nového ročníku proběhne už zítra.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.