Hlavní obsah

Ševčík potvrzen. Sparta hlásí první letní posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informace, která dlouhé měsíce kolovala fotbalovým prostředím, se potvrdila. Do Sparty před novou sezonou přichází dvacetiletý talentovaný ofenzivní záložník ze Zbrojovky Brno Michal Ševčík. Na Letné podepsal víceletý kontrakt.

Foto: AC Sparta Praha

Michal Ševčík podepsal ve Spartě víceletý kontrakt.

Článek

Do nominace na fotbalové EURO do 21 let se Ševčík nakonec nevešel, přestup do Sparty si už uniknout nenechal. Odchovanec Třebíče a Zbrojovky v minulé sezoně nakonec nezabránil pádu Brna do druhé ligy, i když z hlediska individuálních statistik se mu hlavně na podzim opravdu dařilo.

„Chtěl bych poděkovat všem, se kterými jsem měl možnost se potkat. Zejména trenérům, kteří mě vedli na cestě vzhůru. První byli Kolouch s Kučerou, ale nerad bych jmenoval všechny, abych na někoho nezapomněl. Nezapomenu na první zápas v základní sestavě, kdy se mi povedlo Řezňovi (Jakubu Řezníčkovi, pozn. red.) nahrát na dva góly,“ cituje Ševčíka brněnský klub.

Rodák z Třebíče zaznamenal v prvních třech kolech sezony 2022/23 pokaždé gól a k tomu přidal jednu asistenci. Podzim uzavřel se sedmi trefami a pěti asistencemi, byl právem označován za kometu ligy. Na jaře přišel lehký utrum.

Ligový ročník nakonec Ševčík zakončil s bilancí devíti branek a šesti asistencí, patřil k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže. „Do Brna se budu vždycky rád vracet a věřím, že se kluci co nejrychleji do první ligy vrátí, budu jim držet palce,“ hlásí.

V posledních týdnech se hodně řešil výrok trenéra Martina Haška, který Zbrojovku převzal v dubnu s cílem udržet ji mezi elitou. Ševčíka tolik nestavěl, v posledních dvou duelech o všechno proti Teplicím a Zlínu si mladý ofenzivní záložník připsal dohromady přibližně 50 minut.

„Ševčík je šikovný fotbalista, který byl na podzim klíčovým hráčem Zbrojovky. Má před sebou slibnou budoucnost. Aktuálně však není na přesun do velkého klubu připravený,“ pravil na konci května Hašek.

Mládežnický reprezentant Ševčík se ale na Letnou nakonec stěhuje, jak se ve fotbalovém prostředí tušilo už od podzimu. „Jsem strašně rád, že tu mohu být. Těším se na první minuty v rudém dresu a doufám, že společně zopakujeme to, co se odehrálo minulou sezonu," uvedl ve videu svého nového zaměstnavatele. Je tak první letní posilou Sparty, dá se ale čekat, že pohybů směrem dovnitř i ven bude před startem nové sezony ještě několik.

Reklama