Hlavní obsah

Sparta utřela nos. Hráčem měsíce je slávistická kometa, mezi trenéry vyhrál Frťala

Po dvou kolech vedou fotbalisté Slavie Fortuna ligu a na dobré náladě jim jistě přidá i individuální ocenění žolíka z Edenu. Premiérovým hráčem měsíce v sezoně první fotbalové ligy se stal slávistický útočník Mojmír Chytil. Mezi trenéry za červenec uspěl Zdenko Frťala z Teplic. Výsledky fanouškovské ankety zveřejnil oficiální web soutěže.

PŘÍMÁK s fotbalovým trenérem Davidem HorejšemVideo: Sport.cz

 
Článek

Chytil do obou červencových zápasů naskočil jako náhradník, přesto Slavii pomohl k šesti bodům. Při domácí výhře 2:0 nad Hradcem Králové skóroval, dalším gólem a asistenci se podílel na triumfu Pražanů 3:1 v Českých Budějovicích. Čtyřiadvacetiletý reprezentant, jenž do Slavie přestoupil v létě z Olomouce, navíc na stadionu Dynama neproměnil penaltu.

Frťala prožívá s teplickým týmem nečekaně úspěšný vstup do nového ročníku. Severočeši v prvním kole doma zdolali Plzeň 1:0, poté na hřišti Bohemians 1905, dalšího účastníka kvalifikace Evropské konferenční ligy, zvítězili 2:1. Tepličtí úvodní dvě ligová utkání vyhráli poprvé od roku 2007.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.