Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Slavia trefila do černého. Eso z Hané řádí a zastínilo letenský trumf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bok po boku, přesně jak se čekalo. Nejvyšší soutěži už po dvou odehraných kolech nového ročníku Fortuna ligy vládnou pražská S. Díky lepšímu skóre tabulku vede produktivnější Slavia, v jejímž dresu střílí góly Mojmír Chytil, letní posila z Hané. Na Spartu zbývá druhé místo. Letenští pro změnu angažovali jako trumf brněnského Michala Ševčíka, který zatím ale hraje jen za béčko ve druhé lize. „Je tam velký rozdíl. I když Chytil naskakuje z lavičky, dokáže být rozdílovým hráčem," chválí posilu z Edenu trenér David Horejš v pořadu Přímák.

PŘÍMÁK s fotbalovým trenérem Davidem HorejšemVideo: Sport.cz

 
Článek

Horejš si poprvé do roku 2015 užívá léta bez angažmá ve fotbalovém klubu. Přiznává, že jde pro něj o novou věc. „Chybí mi to, ale nenudím se. Byl jsem třeba pár dní na soustředění Bayernu a byla to velká škola. Snažím se posouvat," přesvědčuje mladý trenér, jenž naposledy vedl v nejvyšší soutěži Jablonec.

Hlavním tématem v Přímáku byla forma nejslavnějších českých klubů Sparty a Slavie. Letenští v prvním kole bez problémů zdolali Olomouc, proti Zlínu už to ale taková hitparáda nebyla. „Problém byl, že Sparta nedala gól, který by ji uklidnil. Nesedlo to také Haraslínovi, který je v tuhle chvíli pro Spartu klíčovým hráčem," domnívá se Horejš, proč nakonec byla Sparta ráda za hubenou výhru 1:0.

Haraslín je pro Spartu nepostradatelný. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Výkon nebyl dobrý, naopak se mi líbil Zlín. Co jsem ocenil bylo i to, že Ladislav Krejčí dokázal přiznat, že tohle by v předkole Ligy mistrů na soupeře nejspíš nestačilo," upozorňuje Jiří Lizec, fotbalový expert Sport.cz, který si pochvaluje, že mezi tyčemi dostává šanci Vojtěch Vorel a Horejš s tím souhlasí. „Je sebevědomý, zvládl vychytat nulu před vyprodanou Letnou. Je to gólman, co na sobě stále pracuje," chválí kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Vojtěch Vorel během otevřeného tréninku

Jenže Sparta angažovala dánského gólmana Petera Vindahla, který určitě nepřišel dělat na Letné dvojku, má se tedy Vorel bát? „Kdyby ve třetím kole zase chytal Vorel a pak šel do evropského poháru Vindahl, byl by to risk," míní Lizec. „Sparta nemá potřebu na místě gólmana něco měnit. V minulé sezoně ano, tam byly od Holce na začátku chyby, tak vzali Kováře, ale teď. Samozřejmě je to otázka pro trenérský štáb.

V Edenu mohou být zatím určitě spokojenější, pokud by se měřily výkony letních ofenzivních posil. V sešívaném dresu střílí góly Mojmír Chytil, který přišel do Edenu ze Sigmy Olomouc. Byť zatím naskakuje jako střídající eso, už má v kolonce vstřelených gólů dva zářezy, a to ještě zahodil penaltu. Opěvovaný brněnský talent Ševčík, který zamířil na mistrovskou Letnou, zatím hraje pouze za druholigovou rezervu.

„Nečekal jsem, že se Chytil takhle chytí, ale využívá každé minuty, aby se ukázal. Je silný i ve hře zády k brance, pokryl si míč a pak ho dal pod sebe. Ukazuje, že má vše, co má mít," chválí slávistickou posilu Horejš.

Řeč přišla i na oba pohárové zástupce - Plzeň a Bohemians. Klokani prohráli na půdě norského Bodö/Glimt 0:3. „Stejně ale v odvetě čekám oslavu bohemáckého fotbalu, věřím, že fanoušci dokážou na Leté udělat skvělou atmosféru," tvrdí novinář Lizec. „Věřil jsem, že si klokani přivezou lepší výsledek, škoda třetího inkasovaného gólu v nastavení," dodává Horejš.

Foto: Mats Torbergsen, ČTK/AP

Fotbalisté Bohemians v úvodním utkání předkola Konferenční ligy prohráli v norském Bodö 0:3.

Oba experti naopak věří, že i přes domácí bezbrankovou remízu s kosovským týmem Drita, to na půdě soupeře v odvetě Západočeši zvládnou. „Plzeň si měla s Dritou doma poradit a vyhrát. Rozjezd sezony jí ale nevyšel. Stejně ale věřím, že odvetu v Evropě zvládne," míní Horejš.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s trenérem Davidem Horejšem a fotbalovým expertem Sport.cz Jiřím Lizcem se můžete podívat ve videu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články