Hlavní obsah

Sparta věří Seveřanům, Vindheim prodloužil smlouvu

Aktualizováno

Letenští hledí nejen po posilách. Norský obránce Andreas Vindheim prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou do léta 2024. Pětadvacetiletý hráč působí na Letné od roku 2019 a i jeho další kariéra tedy bude pokračovat v rudém dresu. Klub zprávu přinesl na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andreas Vindheim ze Sparty Praha během přípravného utkání s Duklou Praha.

Článek

Zvykl si na Švéda Moberga Karlssona, novou tváří je dánský obránce Höjer. Sparta svojí severské bandě věří.

„Mám z prodloužení smlouvy opravdu radost, jsem rád, že tady budu dál pokračovat. Vytvořil jsem si ke Spartě vztah, hodně pro mě znamená, že tu budu i dál. Život v Česku se mi taky líbí, jsme tady spokojení a těšíme se na další tři roky," pochvaluje si na klubových stránkách Andreas Vindheim.

Do Sparty dorazil v roce 2019 ze švédského Malmö, se kterým si zahrál skupinovou fázi Ligy mistrů. Začátek jeho angažmá na Letné mu zkomplikovalo zranění, přesto v první sezoně zasáhl do 25 zápasů, v uplynulé odehrál 22 utkání. Za Spartu zatím vstřelil tři góly.

„Můj cíl pro další období je opravdu seriózně bojovat o titul. V posledních letech jsme ztráceli na vítězství hodně bodů. Ale děláme postupné kroky, vyhráli jsme pohár, tým se kvalitativně posunul a teď je čas na další krok," plánuje Vindheim.

Reklama

Související témata: