Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 3:1Sparta zdolala předposlední Pardubice. Vyhrála po dvou kolech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Krejčí 1 : 0
85. Minčev 2 : 0
89. Haraslín 3 : 0
90. Černý 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty porazili ve 25. kole první ligy Pardubice 3:1. Všechny branky padly po přestávce. Po hodině hry se trefil Ladislav Krejčí mladší, v závěru se prosadili střídající hráči. Nejprve skórovali sparťani Martin Minčev a Lukáš Haraslín, v nastavení zkorigoval výsledek Pavel Černý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha a jeho nůžky během utkání s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Pražané zvítězili v nejvyšší soutěži po dvou zápasech a ze třetí pozice ztrácí šest bodů na druhou Slavii a devět bodů na vedoucí Plzeň. Východočeši nezvítězili ani v šestém jarním kole a zůstali na předposlední 15. pozici.

V brance Sparty nastoupil místo Holce nečekaně Heča, který si připsal premiérový ligový start v sezoně. Stoperskou dvojici s Vitíkem vytvořil uzdravený Hancko. Do pardubické branky se v nejvyšší soutěži poprvé od září postavil Markovič, levý kraj obrany dostal na starost Tomáš Čelůstka. Kvůli zranění jeho bratra a sparťana Ondřeje na souboj sourozenců nedošlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Adam Karabec během utkání s Pardubicemi.

Po necelé minutě hry si Hložek přiťukl míč s Karabcem, ale tváří v tvář Markovičovi neuspěl. V deváté minutě se k zakončení ve vápně dostal Pešek, vystřelil však slabě. Ve 24. minutě hlavičkoval po rohu Vitík do stopera Tomla a Markovič uklidil míč do bezpečí. Vzápětí "nůžky" domácího kapitána Krejčího mladšího z hranice šestnáctky skončily těsně nad.

Nevýrazný pokus v pokutovém území vyslal na pardubického gólmana i Čvančara. Karabec si zase při samostatném úniku posadil na zem stopera Čiháka, jenže lob přes Markoviče poslal nad břevno. Neprosadil se ani Čvančara, jehož pohotovou střelu Markovič vyrazil.

O poločase provedli pardubičtí trenéři hned tři změny. V 57. minutě centr jednoho ze střídajících hostujících hráčů propadl v šestnáctce až na volného Kostku, jenž nastřelil tyč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha a Dominik Kostka z Pardubic během utkání 25. kola Fortuna ligy.

Pardubičtí nevyužité příležitosti rázem litovali, jelikož Krejčí mladší po Hložkově pasu hlavou otevřel skóre. Dvaadvacetiletý Krejčí vstřelil třetí gól v ligové sezoně a první od začátku listopadu.

O chvilku později Hancko ranou zpoza vápna protáhl Markoviče. V 66. minutě Heča vyrazil hlavičku střídajícího Černého na rohový kop. Na opačné straně zblízka minul ve velké šanci Čvančara. Ani v 77. minutě nikým nehlídán nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

O osm minut později po akci dvou střídajících hráčů Letenští přidali pojistku. Haraslín našel ve vápně Minčeva a bulharský útočník se radoval ze čtvrtého zásahu v ročníku nejvyšší soutěže.

Poté se gólu dočkal i Haraslín, který skluzem dostal míč těsně za brankovou čáru. Pardubice mají s 55 inkasovanými góly nejhorší obranu v lize. V nastavení snížil Černý. Stejně jako Haraslín zaznamenal třetí gól v ligové sezoně.

Sparta ve čtyřech vzájemných ligových zápasech neprohrála a potřetí z toho vyhrála. Letenští pod trenérem Vrbou doma v nejvyšší soutěži ve 21 zápasech nenašli přemožitele (z toho 19 vítězství) a v této sezoně tam získali 35 z celkových 54 bodů. Pardubice prohrály třetí venkovní duel v lize za sebou.

25. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Pardubice 3:1 (0:0)
Branky: 60. Ladislav Krejčí II, 85. Minčev, 89. Haraslín - 90.+2 Černý. Rozhodčí: Szikszay - Paták, Kubr - Machálek (video). ŽK: Hancko, Sáček, Vitík - Jeřábek. Diváci: 6132.
Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek (56. Haraslín), Sáček (88. Souček), Ladislav Krejčí II, Karabec (56. Dočkal), Hložek - Čvančara (81. Minčev). Trenér: Vrba.
Pardubice: Markovič - Kostka, Čihák, Toml, T. Čelůstka - Jeřábek (46. Matějka) - Cadu (70. Akosah-Bempah), Vacek, Solil, Tischler (46. Rezek) - Huf (46. Černý). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: