Hlavní obsah

Sparta ztratila další body, Jurečka sestřelil Baník. Skupina o umístění zná finalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty klopýtli v nadstavbové části Fortuna ligy. Ve skupině o titul na Letné jen remizovali s Hradcem Králové 1:1, v nejvyšší soutěži nevyhráli druhý z posledních tří zápasů a přišli o šanci přiblížit se druhé Slavii a vedoucí Plzni, jejichž vzájemný zápas bude šlágrem nedělního programu. Čtvrté Slovácko otočilo bitvu s Baníkem a zvítězilo 3:1. Skupina o umístění poznala své finalisty, kterými se staly Mladá Boleslav a Olomouc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha. Zleva Bořek Dočkal, Dávid Hancko a Lukáš Juliš po utkání nadstavby.

Článek
Fotogalerie

Sparta na úvod nadstavby zdolala Ostravu 3:1 a ztrácela čtyři body na Slavii a šest na Plzeň. Na středeční finále poháru na Slovácku se hodlala naladit duelem s Hradcem Králové, jenže to se jí příliš nepovedlo. Východočeši, kteří před týdnem nečekaně porazili slávistické obhájce 4:3 a připravili je o vedení v tabulce, dokázali se Spartou udržet krok a odpovědět na vedoucí gól Hancka z penalty. Letenští tak tentokrát s Votroky jen remizovali 1:1. Předtím je dokázali osmkrát za sebou porazit a doma vyhráli dokonce všech 15 vzájemných duelů.

Slovácko mělo před dnešním zápasem s Baníkem Ostrava náskok na poslední pozici znamenající účast v evropských pohárech osmibodový polštář. Dnes tým z Uherského Hradiště otočil zápas a po vítězství 3:1 získal jistotu postupu na evropskou scénu ještě před finále poháru.

Kdo nahradí ve Spartě Adama Hložka? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Rozhodovalo se také o finalistech prostřední skupiny o umístění. Mladá Boleslav porazila České Budějovice 1:0 a Liberec nedokázal smazat v domácí semifinálové odvetě s Olomoucí ztrátu 0:1 a prohrál 0:2.

Program nadstavby fotbalové ligy
Sobota
Skupina o titul - 2. kolo:
Slovácko - Ostrava 3:1
Branky: 55. + 69. + 95. Jurečka,  - 6. Klíma
Sparta - Hradec Králové 1:1
Branky: 52. Hancko z pen. - 66. Leibl
Semifinále skupiny o umístění - odvety:
Mladá Boleslav - České Budějovice 1:0
Branka: 87. Douděra
První zápas 3:2, postupuje Mladá Boleslav.
Liberec - Olomouc 0:2
Branky: 29. Zmrzlý, 65. Růsek
První zápas 0:1, postupuje Olomouc.
Neděle
Skupina o titul - 2. kolo:
19:00 Slavia - Plzeň
Skupina o záchranu - 2. kolo:
16:00 Bohemians - Pardubice
16:00 Zlín - Teplice
16:00 Jablonec - Karviná

Reklama

Související témata: