Hlavní obsah

Sparťané běhají po horách a už přemýšlí, jak na jaře dohnat Slavii

Letenský fotbalový tým se pro první část zimního soustředění rozhodl zvolit Vojenskou zotavovnu v Bedřichově ve Špindlerově Mlýně a jeho okolí. V těchto dnech tam nabírají sparťané fyzickou kondici pro jarní část soutěže. „Jsme tady už potřetí. Zimní přípravu jsme využili vždy k výbornému konci ligové soutěže. Nezlobili bychom se, kdyby to letos bylo to samé,“ přeje si trenér Michal Bílek.

Článek

Zatímco jiné týmy využívají k nabíraní fyzické kondice na horách běžky, letenský trenér má k této metodě odlišný postoj. „Jsou hráči, kterým lyže nedělají problémy, pro další to problém je. Pro ty, kteří lyže neovládají, to je i nebezpečné, proto volíme variantu bez nich,“ řekl Bílek k tréninkové náplni v Krkonoších.

„Terény na běhání tady jsou v rámci možností dobré, máme zde ideální podmínky pro přípravu,“ přiznal sparťanský lodivod s tím, že hornaté terény nejsou příčinou zranění Libora Doška, který ze soustředění odjel. „Libor Došek má problémy s koleny. Místní terény nejsou pro něj, v Praze se podrobí důkladnějšímu vyšetření, ale na bolest si stěžoval už před odjezdem“ dodal ke zdravotnímu stavu svého útočníka.

Bílek je rád, že Pospěch zůstává

Na Letné se viděl odchod Zdeňka Pospěcha do Wolfsburgu pomalu jako hotová věc, ovšem sparťanský bek se nakonec do Prahy z testů v Německu vrátil bez smlouvy.  „To, že Zdeněk zůstal, je pro mě jako pro trenéra pozitivní zpráva. Jsem rád, že to nebere jako zklamání a věřím tomu, že vyvine maximální úsilí, aby si udržel formu, kterou předváděl na jaře. Myslím si, že má ze Sparty větší šanci se v reprezentaci prosadit, než kdyby byl v Německu. Kdo ví, jak by se to tam vyvinulo,“ řekl sparťanský trenér na adresu Pospěcha.

Vedle reprezentačního obránce mohl v zimní pauze letenský trenér přivítat také Tomáše Sivoka, který přišel na hostování z Udine, a Kanaďana Hainaulta. Ten doplnil tým z Mostu na půlroční hostování. „Je pravda, že poté, co se Zdeněk Pospěch vrátil, máme v kádru hodně obránců na post pravého beka, ale například Kúdela, Kladrubský nebo Voříšek jsou univerzální hráči,“ připomněl Bílek.

Bílek: Myslíme jen na Zlín

Sparťané budou do jarní části fotbalové ligy vstupovat z druhé pozice, když v první části sezóny ztratili na městského rivala Slavii pět bodů. Narozdíl od sešívaných, letenský tým už v pohárové Evropě do jarních bojů nevstoupí, v základní skupině Poháru UEFA totiž skončil na nepostupové čtvrté příčce.

„Jediné utkání, na které teď myslíme, je první zápas se Zlínem. Pokud se nám podaří v tomto zápase naplno uspět, tak věřím, že Slavii doženeme,“ řekl ke svému největšímu rivalovi Bílek s tím, že začátek jara určitě nerozhodne.

Kondiční soustředění v Krkonoších uzavře sparťanská výprava v sobotu po poledni. Letenský tým se přesune na deset dní do Prahy a pak už ho čeká herní soustředění v teplém Španělsku.

Reklama

Související témata: