Hlavní obsah

Spartu opustil asistent trenéra Nörgaard, bude trénovat v Dánsku

Realizační tým fotbalistů pražské Sparty opustil během zimní přestávky asistent trenéra Thomas Nörgaard. Spolupracovník dánského kouče Briana Priskeho se rozhodl přijmout nabídku na místo hlavního trenéra v Dánsku a vrací se do vlasti. O jeho odchodu informovala Sparta na svém webu. Kdo Nörgaarda v roli asistenta nahradí, zatím klub nezveřejnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Thomas Nörgaard mluví k hráčům během prvního tréninku Sparty v letní přípravě.

Článek

Podle serveru iSport.cz by mohl Nörgaarda, jenž míří do druholigového Sönderjyske, nahradit Lars Friis. V minulosti pracoval v Brentfordu a s Priskem se zná ze společného působení v Midtjyllandu.

"Je to spíše o možnosti být blíže rodině a příležitosti, která přijde jednou za čas. Ve fotbale není načasování nikdy dobré, takže čas od času musíte udělat těžké rozhodnutí. Nyní mohu být doma v Dánsku, blíže rodině a součástí projektu, který vypadá opravdu zajímavě," vysvětlil své rozhodnutí odejít Nörgaard, jenž do Sparty přišel spolu s Priskem letos v květnu.

O jeho uvolnění Sparta uvažovala asi dva týdny. "Samozřejmě jsme celou situaci řešili s Tomášem Rosickým, zda je možné, abychom žádost přijali. Nakonec jsme se rozhodli vyhovět a Thomase uvolnit. Přeji mu jen to nejlepší," uvedl k odchodu jednoho ze svých asistentů Priske.

Reklama

Související témata: