Hlavní obsah

Spartu pod Stramaccionim srážejí vlastní chyby, ale i bídná koncovka

Praha

Nesourodá hra, individuální chyby a žalostná produktivita. Tyto atributy srážejí fotbalisty Sparty na podzim nejvíce. Už dvakrát přišla o ligové body hrubkami po standardních situacích. Oba inkasované góly – proti Bohemians i v Liberci – byly jako přes kopírák. Obrana zaspala, neodvrátila odražený míč a soupeř skóroval. Stejné „zdřímnutí" defenzívy předcházelo i úvodní brance v Bělehradě v kvalifikaci EL. Jasné je, že Letenští mají pořád na čem pracovat.

Foto: sparta.cz/Vlastimil Vacek, Právo

Pánové, takhle ne! Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání v Bělehradě.

Článek

Ani brankáři Spartu v pěti dosavadních soutěžních zápasech nepodrželi. Martinu Dúbravkovi nevyšly zápasy Evropské ligy a vyhořel s Bohemians. Tomáš Koubek sice vychytal nulu v Boleslavi, ale pak selhal v Liberci. Fanoušci jsou nespokojení a volají po Davidu Bičíkovi, který velmi dobře odchytal závěr minulé sezóny.

Trenér Andrea Stramaccioni ale není zjevně nakloněný změnám. Navíc s osobní kritikou hráčů je opatrný, tu odnesl jen Václav Kadlec. Hráče Sparty na chyby upozorňuje. „Ztratili jsme čtyři body za dvě remízy po situacích, které se neměly stát. Nechci komentovat konkrétní hráče. Mají stále moji důvěru," prohlásil.

V Liberci ale sám nezareagoval optimálně. Když měla Sparta přesilovku dvou hráčů navíc, stáhl Sáčka místo méně konstruktivního Mandjecka. Poté vystřídal i Lafatu, který se v pokutovém území soupeře cítí jako ryba ve vodě. Nepomohl ani Janko, jemuž vadil měkký terén.

Koncovka je další problém Sparty. Něco vymyslet dokáže jen Tomáš Rosický, který ale celý zápas zatím nezvládne. Útočníci dostávají málo míčů do šestnáctky, křídla Ben Chaim a Biabiany málo střílejí. „Trenér stále hledá optimální sestavu. Pomalu se sehráváme, to ale není otázka dnů nebo týdnů. Věřím, že se to zlepší," slíbil Rosický fanouškům, kteří už začínají být netrpěliví.

Reklama

Související témata: