Hlavní obsah

Spokojený Bartošák po zlínské výhře: Strašně moc jsme už potřebovali bodovat naplno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Zlína se dočkali po měsíci a půl a pěti ligových kolech výhry. V zápase s Libercem sice přišli ve druhé půli o jednobrankový náskok, avšak necelou čtvrthodinu před koncem vstřelil střídající Lukáš Bartošák z přímého kopu z ostrého úhlu vítězný gól na 2:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Bartošák se postaral o vítěznou branku Zlín

Článek

„Centroval jsem na nabíhající spoluhráče, ale snažil jsem se kopnout trestňák tak, aby míč skončil v síti, i kdyby ho nikdo netečoval. Povedlo se," usmíval se zkušený záložník.

Rovněž v roli žolíka zachránil Bartošák Ševcům v předchozím ligovém utkání v Českých Budějovicích remízu. „Když mně to takhle bude padat dál, nebude mi vadit, že nehraju od začátku. S Libercem jsme si vytvořili spoustu šancí, věřil jsem, že musíme konečně vyhrát. Strašně moc jsme už potřebovali bodovat naplno. Je to velká úleva," radoval se po druhém zlínském triumfu v sezoně.

Jeho tým sice zůstal v tabulce nejvyšší soutěže předposlední, avšak od šesté příčky Zlíňany dělí pouhé tři body. „I to je motivace k tomu, abychom dál pracovali naplno. Snad se od triumfu nad Libercem odrazíme. A chtělo by to vyhrát i venku," vyhlížel už Bartošák duel blízkých soupeřů v příštím ligovém kole v Olomouci.

Velkou radost z vítězství netajil ani kouč moravského mužstva Jan Jelínek. „Jsem strašně rád, že jsme střetnutí zvládli. Kluci dřou na trénincích i v utkáních na sto procent, a byli konečně odměněni. Už se to muselo zlomit," říkal nadšeně.

Mínil, že tři body bralo jeho mužstvo zaslouženě. „Liberečtí byli sice silnější na míči, avšak my jsme byli mnohem nebezpečnější. Hlavně v první půli jsme si vytvořili dost šancí. Sám Jawo jich měl několik. Kdybychom odskočili na 2:0, mohli jsme dokráčet k výhře klidněji," domníval se Jelínek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Plechatý z Liberce a Lamin Jawo ze Zlína.

Cestu za třemi body Ševcům zkomplikoval pokutový kop ve prospěch Liberce, který posvětil až VAR. Severočeši z něj srovnali na 1:1. „Nezdálo se mi, že šlo o zjevné pochybení, aby se to muselo řešit u videa. To čekání na verdikt bývá vždycky obrovsky složité. Ale jednoduché to nemají ani rozhodčí. Nechtěl bych být v jejich kůži," usmál se. „Naštěstí jsme stihli dát ještě druhou branku," oddechl si spokojený trenér.

Reklama