Hlavní obsah

Úspěšná Hapalova premiéra, Baník slaví. Plzeň opět suverénní. Slavia uspěla i v oslabení

Aktualizováno

Čtyři zápasy 12. kola Fortuna ligy měla na programu nejvyšší fotbalová soutěž. Úspěšně vstoupil do svého angažmá na lavičce Baníku Ostrava Pavel Hapal, když mohl slavit triumf nad Slováckem 3:1. Další výhru zaznamenal lídr z Plzně, když zvítězil na hřišti Jablonce 3:0. Důležité tři body slaví po výhře 2:1 nad Libercem Zlín. Cennou výhru si připsala Slavia, která i v deseti porazila stejným výsledkem Mladou Boleslav.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Srdan Plavšič z Ostravy, Filip Kaloč z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Pod novým trenérem Pavlem Hapalem vstoupil domácí Baník do zápasu se Slováckem ve velkém stylu. Už v 6. minutě využil výbornou Kuzmanovičovu přihrávku Almási a přes padajícího Nguyena poslal domácí do vedení.

A srbský záložník hrál klíčovou roli i o dvacet minut později, když připravil snadnou pozici ke skórování pro krajana Plavšiče. Pro svěřence Martina Svědíka bylo ještě hůř v 37. minutě, kdy byl po druhé žluté vyloučen hostující Kalabiška.

Hosté však zápas ani v oslabení nezabalili. V 58. minutě se po rohovém kopu prosadil Hofmann a snížil. Jistotu dal Slezanům šest minut před koncem přesnou trefou Kaloč a Pavel Hapal se tak mohl při své premiéře radovat z výhry 3:1.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva brankář Jan Laštůvka z Ostravy, Michal Frydrych z Ostravy, Karel Pojezný z Ostravy, Jiří Fleišman z Ostravy.

Chorý řídil další výhru Plzně

Fotbalisté Plzně začali plnit roli favorita na hřišti Jablonce v 19. minutě, kdy po nedůrazu domácích fotbalistů otevřel skóre hlavičkou z bezprostřední blízkosti Chorý. Severočeši si vypracovali několik nadějných příležitostí, Staňka však překonat nedokázali.

Úřadující šampioni se vytouženého pojišťovacího gólu dočkali v 63. minutě a opět se o něj postaral Tomáš Chorý. Svěřenci Davida Horejše snížit nedokázali, v samotném závěru naopak ještě skóroval N´Diaye a mistr tak vyhrál rozdílem třídy 3:0.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Chorý se raduje z úvodní branky utkání

Důležitá výhra pro Zlín

Fotbalisté Zlína začali zápas proti Liberci lépe, když je v 28. minutě poslal do vedení Drame. Hosté se vyrovnání dočkali po hodině hry zásluhou proměněného pokutového kopu Van Burena, radovat se však mohli jen do 76. minuty, kdy vrátil Zlínu těsný náskok Bartošák. Severočeši na vytoužený bod nedosáhli a na výhru čekají již čtyři zápasy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Zlína hostili ve 12. kole Liberec

Slavia i v oslabení slaví

Slavia začala zápas s Mladou Boleslaví výborně, když favorita poslal už ve 4. minutě do vedení Jurečka. Tvrdý úder pro sešívané však přišel o sedm minut později, kdy ve vápně fauloval Skaláka Dorley. Za svůj zákrok byl vyloučen a z pokutového kopu se faulovaný hráč nemýlil. Středočeši měli v následujících minutách dobré možnosti ke skórování, ale Slavii podržel jistý Kolář.

V samotném závěru půle pak využil parádní Olayinkův pas za obranu Lingr a poslal domácí znovu do vedení. Ve druhém poločase se ve velké šanci ocitl boleslavský Fulnek, jeho ránu doprostřed branky však domácí gólman kryl. Slavia těsný náskok udržela, vyhrála 2:1 a vrátila se na druhé místo tabulky před Spartu a za vedoucí Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 2:1

Program 12. ligového kola
Sobota
Teplice - České Budějovice 0:2
Bohemians - Olomouc 1:1
Hradec Králové - Brno 2:1
Sparta - Pardubice 5:2
Neděle
Ostrava - Slovácko 3:1
Branky: 6. Almási, 26. Plavšič, 84. Kaloč - 58. Hofmann
Jablonec - Plzeň 0:3
Branky: 19. a 63. Chorý, 90. N´Diaye
Zlín - Liberec 2:1
Branky: 28. Drame, 76. Bartošák - 61. Van Buren z pen.
Slavia - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 4. Jurečka, 44. Lingr - 11. Skalák

Reklama

Související témata: