Hlavní obsah

Tvrdý trénink i odpočinek. Sparta se po pauze hodlá udržet na vlně, může být vyprodáno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáct. Takový je celkový počet členů prvního týmu fotbalové Sparty, kteří se během ligové přestávky rozjeli na reprezentační srazy. Na hřišti se objevili od Španělska až po Austrálii. Teď se zase všichni sešli v tréninkovém centru na Strahově a chystají se na nedělní utkání s Brnem. V něm se Letenští pokusí navázat na sedm vítězných kol v řadě. Se zápasy následujícími bezprostředně po pauze však mívají problémy.

V útoku fotbalové Sparty září trio Kuchta, Čvančara, Haraslín. Příspěvek z pořadu Přímák.

 
Článek

Ligový restart bývá pro sparťany po přestávce ošemetný. A co teď, když se rozjeli? „Je těžké říct, jestli jsme už zkušenější. Spíš poučenější. Věřím, že se dokážeme nachystat, i když tady spousta kluků nebyla. My, co jsme tu zůstali, jim to musíme ulehčit. A oni se na to připravit, což věřím, že zvládnou," líčí obránce Filip Panák v rozhovoru pro klubovou televizi.

Udržet si formu může být problém. „Trénink, ale také volno. I ti, kteří pojedou na reprezentační srazy, dostanou pár dní na oddych, jelikož je třeba, aby po náročném cestování strávili pár dní s rodinami, odpočinuli si, a mohli tak být stoprocentně připraveni na náročný závěr sezony," plánoval trenér Brian Priske po posledním vítězství nad Hradcem Králové.

Letenští v reprezentacích
ČR A - Tomáš Čvančara, Jana Kuchta, Ladislav Krejčí mladší, Jaroslav Zelený, Lukáš Sadílek, Martin Vitík
ČR U21 - Matěj Kovář, Kryštof Daněk, Adam Karabec
ČR U20 - Patrik Vydra
ČR U19 - Ondřej Kukučka
SLOVENSKO - Lukáš Haraslín
FINSKO - Kaan Kairinen
ALBÁNIE - Qazim Laci
AUSTRÁLIE - Awer Mabil
BULHARSKO - Martin Minčev

Hned poté, co se Sparta šest kol před koncem základní části bodově dotáhla na vedoucí Slavii, najela na nestandardní režim. „My, kteří jsme zůstali, jsme trénovali trochu tvrději. Zároveň jsme také dostali pár dnů volna, což bylo velmi příjemné," líčí další stoper Asger Sörensen.

„Dá se to také obrátit a říct, že jsme byli opravdu na dobré vlně a je škoda, že jsme přestali hrát. Na druhou stranu pro nás všechny bylo dobré trochu si od sebe odpočinout a soustředit se, abychom si před závěrečnou části sezony odpočinuli také trochu v hlavě," přemítá dánský obránce.

„Nevidím jediný důvod, proč bychom zápas neměli zvládnout. Přestávka přesně splnila, co jsme chtěli. Nabrat síly na konec sezony," ujišťuje asistent Luboš Loučka.

Jak to vidí soupeř Michal Ševčík, hráč Zbrojovky
„Sparta měla hodně hráčů v reprezentacích. Doufáme, že to bude hrát roli. Netrénovali spolu strašně dlouho, u nás byl tým asi až na tři lidi kompletní. Ve finále je to ale loterie, mohou přijet naopak více nabuzení, takže bych na to nespoléhal.“ (liz)

Obrana Pražanů se poměří s Jakubem Řezníčkem, lídrem ligové tabulky střelců. „Příjemná výzva. Bylo by dobré vidět ho nedat gól," culí se Sörensen.

Do kotle se letos poprvé vrátí letenští ultras. Klub během pátečního odpoledne oznámil, že do sparťanských sektorů zbývá už jen posledních tisíc lístků. Utkání se Zbrojovkou by tak mohlo být překvapivě vyprodané. „Již proti Hradci Králové byla atmosféra v Mladé Boleslavi skvělá. Věřím, že čím víc zápasů zvládneme, tím víc bude lidí přibývat. Záleží hlavně na nás, aby fanoušci přišli," kvituje Panák.

Související témata:
Přestávka
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.