Hlavní obsah

Stadión v Uherském Hradišti čeká před ME do 21 let rekonstrukce

Uherské Hradiště

Fotbalový stadión v Uherském Hradišti projde před mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let v roce 2015 rekonstrukcí. Rozsah prací bude záležet na získané finanční částce. Momentálně se připravují projekty a na navrhovaných úpravách spolupracuje prvoligový klub Slovácko, který Městský stadión využívá.

Foto: fcslovacko.cz

Fotbalový stadión Slovácka v Uherském Hradišti.

Článek

"Podílíme se na definici úprav, které jsou potřeba provést v návaznosti na aktuální normy. Tyto materiály se stanou podkladem pro stavební řízení a následně žádost o finanční podporu," uvedl na klubových stránkách ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.

V projektu se počítá po deseti letech s kompletní rekonstrukcí hřiště. Vedle travnaté plochy by mělo dojít k výměně topení, zavlažování a drenážního systému. Změnit by se měl i vstup do areálu stadiónu, rozšíří se počet pokladen a turniketů.

Na západní tribuně se počítá s přestavbou prostor pro novináře a VIP hosty, v jižní tribuně by měly vzniknout šatny a zázemí pro fotbalovou akademii. V projektu se počítá také s rozšířením toalet a občerstvovacích míst pro diváky. Součástí celkové dostavby stadiónu by měla být i barevná světelná tabule.

Na úpravy stadiónu přispěje i město. Zastupitelé loni v prosinci schválili, že pro tyto účely uvolní maximálně deset miliónů korun.

ME fotbalistů do 21 let se v Česku bude hrát na čtyřech stadiónech - vedle Uherského Hradiště také v Olomouci a v pražských arénách na Letné a v Edenu.

Reklama

Související témata: