Hlavní obsah

Starý Kuchta se vrací, gól jsem hrozně moc potřeboval, libuje si útočník. Sociální sítě zrušil

Přišel jako největší letní posila, na první soutěžní gól v rudém dresu přitom musel čekat až do 10. ligového kola. Byl sporný, ale vítězný. Fotbalisté Sparty díky němu porazili Hradec Králové 2:1. „Určitě to ze mě spadlo, protože jsem gól hrozně moc potřeboval stejně jako celý mančaft. Konečně to vyšlo vítězně a jsme za to rádi,“ kvituje reprezentační útočník Jan Kuchta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Asger Sörensen, Kryštof Daněk, Jan Kuchta a Ladislav Krejčí oslavují gól na 1:1 během utkání s FC Hradec Králové.

Článek
Fotogalerie

Exslávista se konečně trefil. Jan Kuchta přišel v létě na Letnou na roční hostování s opcí z Lokomotivu Moskva. Až v sobotu večer z něj spadl tlak po delším čekání na gól. Věří, že se vrací jeho staré já. Pochvaly se dočkal také od trenéra Briana Priskeho.

Sparta si od vás hodně slibuje. Jak jste nesl, když se čekání na gól natahovalo?

Na začátku sezony, když jsme vypadli s Vikingy, jsem si to bral hodně. Tlak jsem až tolik nevnímal, protože jsem si zrušil sociální sítě. Nečetl jsem ani noviny. Tlak byl na mou osobu samozřejmě obrovský, abych byl i pro Spartu prospěšný. Během pětitýdenního období, kdy jsem kvůli distancu nemohl nastoupit, jsem hodně trénoval. Teď už se blížím k optimu. Ve druhé půli jsem ukázal, že starý Kuchta se vrací a že to bude gradovat.

Jenže váš gól byl sporný. Jak jste viděl situaci, která mu předcházela?

Z mého pohledu to Láďa Krejčí netečoval. Maximálně míč před ním nebo po něm tečoval Harazim (hráč Hradce). Situace byla sporná, za mě ale regulérní gól, proto platil, a proto jsme vyhráli.

O deseti se výkon celého týmu hodně zlepšil, jako by vám Čvančarovo vyloučení paradoxně pomohlo.

Vypadalo to tak, cítilo to tak asi víc lidí. Ne, že bych se s Čvančim cítil špatně, ale teď jsem měl víc prostoru, protože jsme hráli v deseti. Také ostatní kluci se zvedli. Musíme víc zapnout a víc hrát. Dobrým výkonem jsme se prezentovali v druhé půli. Náš tým má rozhodně na víc, než co jsme zatím předváděli.

Expert Pavel Mareš diskutuje v Přímáku o výkonech Jana Kuchty a jeho nominaci do národního týmuVideo: Sport.cz

Jak se vám v rozestavení 4-4-2 spolupracuje se Čvančarou?

Máme celou řadu meetingů, většinou už ve středu před zápasem řešíme taktické věci. Trénujeme spolu a víme už, kdo do jakých prostorů chodí. Musíme se rozhodně zlepšit. Není to ono, ale my na tom pracujeme. Trenéři systému věří a my taky. Doufám, že to tak bude pokračovat, a budeme dávat víc gólů.

Po zápase jste se na trávníku objímal s trenérem Priskem. Co vám říkal?

Byl rád, že jsme vyhráli a že jsem protrhl střeleckou smůlu. Dal jsem první gól za Spartu v tak důležitém zápase, když jsme hráli o deseti. Ukázali jsme charakter. Cítím jeho důvěru i všech dalších trenérů a jsem rád, že jsme i pro něj vyhráli.

Reklama

Související témata: