Hlavní obsah

Stoper Černín trvale na hrot? V reprezentační pauze o tom popřemýšlíme, prozradil Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před svými fandy pomýšleli na druhou výhru v jarní části nejvyšší soutěže, avšak zápas s Bohemians se zejména zpočátku nevyvíjel vůbec podle jejich představ. O záchranu bojující fotbalisté Zlína v něm museli dohánět dvoubrankové manko, ale nakonec zachránili aspoň remízu 2:2. I tak ji přijali se značnými rozpaky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Souboj zlínského Jakuba Černína (vlevo) s Milanem Ristovskim z Bohemians vyvolal velké diskuze

Článek

„Utkání hodnotím ze dvou aspektů. Tím prvním je fakt, že se nám teď nedaří udržet delší dobu čisté konto. Místo toho, abychom vstřelili vedoucí gól my, jsme zase záhy inkasovali. Teprve za nepříznivého stavu jsme výrazně přidali na obrátkách,“ vadí kouči Ševců Bronislavu Červenkovi.

Našel ale naopak i pozitivum. „To spočívá v tom, že se dokážeme semknout a ze zápasu, který se pro nás nevyvíjí dobře, vytěžit aspoň plichtu,“ těší ho naopak. Pasivní vstup do utkání však svým fotbalistům vytkl. „Je to hlavní příčina, proč jsme brali jen bod. Doma je pro nás málo,“ má jasno.

Červenka to nesváděl na absenci obvyklých opor Janetzkého, který pykal za karty, a zraněného stopera Didiby. „Chyběli nám, avšak absence k fotbalu patří. Máme ale další hráče, kteří měli ukázat, že do sestavy patří,“ tvrdil.

Vyjádřil se i k důraznému zákroku zlínského Jakuba Černína na hostujícího Milana Ristovského krátce před snížením Ševců na 1:2, který označil trenér Bohemians Jaroslav Veselý za jednoznačný faul. „Sporných momentů bylo v utkání víc. Avšak rozhodnutí sudího Radiny v tomto případě odpovídalo trendu, jaký v zápase nasadil,“ domníval se Červenka.

Vysunutí urostlého Černína z obvyklé pozice stopera na hrot znamenalo ve druhé půli velké oživení výkonu moravského týmu. „Zda není Kuba pro nás větším přínosem vpředu než v obraně? Přemýšlíme o tom. Ofenzivní sílu bychom potřebovali navýšit. Teď nás čeká dvoutýdenní reprezentační pauza, takže máme čas o tom uvažovat,“ přemítal.

Černín připomněl, že na hrotu už občas nastupoval při svém předchozím angažmá v druholigové Líšni. „Jestli bych se chtěl posunout dopředu trvale? To pochopitelně rozhodne trenér. Asi by záleželo na tom, s kým hrajeme. Nedělá mi problém podržet balon, avšak pro náběhy za soupeřovu obranu asi úplně vhodný typ nejsem. S Bohemkou jsem měl výhodu, že její stopeři byli o dost menší než já, a tak jsem se dostával k vysokým míčům,“ tvrdil.

Připustil, že měl po Fantišově gólu na 1:2 trochu obavy, aby VAR kvůli jeho předchozímu zákroku branku neodvolal. „Nic takového se naštěstí nestalo. A já jsem přesvědčený, že jsem se nedovolené hry nedopustil,“ oddechl si Černín.

Fantišovi poté odcentroval do velkého vápna naslepo. „Říkal jsem si, děj se vůle boží. Ale vyšlo to,“ měl důvod k radosti. „Před zápasem bych plichtu rozhodně nebral, avšak vzhledem k průběhu musíme být asi s bodem spokojeni,“ mínil.

Pro Zlíňany je dobrou zprávou, že se po dlouhodobé nemoci už připojí k mužstvu talentovaný záložník Tkáč. „Nejprve se mu bude věnovat kondiční trenér, ale tak za čtrnáct dní už by se měl připravovat s mužstvem. A Didibova absence by neměla být dlouhá,“ vyhlíží Červenka brzký návrat klíčového obránce.

Reklama