Hlavní obsah

Plzeň - Perm 3:0Stratil se hned v prvním utkání za Plzeň trefil, přišla však o zraněného Petrželu

Fotbalisté Viktorie Plzeň sehráli na soustředění v Turecku první přípravný zápas, v němž porazili ruský Amkar Perm 3:0. O první gól se postaral mladý Lukáš Stratil, jehož český mistr testuje z Příbrami. Hned ve 2. minutě utkání zůstal v pokutovém území ležet záložník Milan Petržela a musel být vystřídán, takže kouč Dušan Uhrin mladší netrpělivě čeká, jak vážné Petrželovo zranění bude.

Foto: fcviktoria.cz

Pro Lukáše Stratila je příprava s Plzní velkou výzvou.

Článek

Hladce vyhráli, ale průběh zápasu tak jednoznačný nebyl. Perm z první poloviny tabulky ruské ligy měl více šancí, ale nevyužil je. A v posledních pěti minutách jej viktoriáni třikrát nachytali. O jejich branky se postupně postarali Stratil, Hořava a Wágner.

Nejmladší člen reprezentační jedenadvacítky Lukáš Stratil se tak dál musí cítit jako v pohádce. Příští týden oslaví 20. narozeniny a má nakročeno, aby se stal zimní posilou plzeňských fotbalistů. Minulou středu dostal v Příbrami informaci, že se může zapojit do přípravy mistrovské Viktorie. Ve čtvrtek už trénoval v Plzni a v sobotu odletěl s viktoriány na soustředění do Turecka. A v pondělí se jako střídající hráč hned trefil, po třinácti minutách na hřišti se postaral o vítězný gól.

„Je to premiéra z říše snů. První zápas, první gól - co víc si přát. Jsem za gól strašně rád," jásal mladík a měl jasno, že zápisné mu noví spoluhráči spočítají hned u večeře.

Stratil však zatím Plzni ještě nepatří. „Je předčasné komentovat možnosti jeho angažmá ve Štruncových sadech, stejně tak jako případnou formu působení," avizoval minulý týden Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Petržela se zranil po nevinném pádu na zem, ze hřiště odkulhal jen s pomocí lékaře. Do utkání nenastoupili Bakoš s Ďurišem a Končalem, kteří doléčují drobná zranění ze startu zimní přípravy.

"Snad to nebude nic vážného a bude brzy v pořádku. Zatím nevíme přesně, jak vážný jeho stav je, ale pevně věřím, že se dá rychle dohromady. Drobné zranění má ještě Jan Kovařík, který inkasoval tvrdý úder ve výskoku," řekl asistent trenéra Jiří Skála.

Plzeň se chystá nejen na ligové jaro, ale také na únorové souboje se Šachtarem Doněck v Evropské lize. V turecké Antalyi se Viktoria ještě utká s litevskou Klajpedou a rakouskou Admirou Wacker. V únoru pak zamíří ještě na soustředění na Kypr.

Viktoria Plzeň - Amkar Perm 3:0 (0:0)
Branky: 85. Stratil, 88. Hořava, 89. Wágner.
Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník (46. Rajtoral), Čišovský, Hejda (46. Procházka), Limberský (63. Hubník) - Horváth (58. Wágner), Hrošovský (46. Hořava) - Petržela (3. Štípek), Kolář (58. Hanousek), Kovařík - Tecl (72. Stratil).

Reklama

Související témata: