Hlavní obsah

Střet dvou různých strategií. Plzeň se pokusí zabrzdit Slavii. Kopecký tipuje, že domácí neprohrají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová ligy vyhlíží bitvu podzimu, souboj dvou odskočených mužstev o první místo. A taky střet dvou zcela odlišných strategií. Úsporně hrající a z defenzivy vycházející Plzeň hostí dnes produktivní a rozfajrovanou Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach (vlevo) z Plzně a Lukáš Provod ze Slavie

Článek

Nedá se čekat, že by jeden z týmů zásadně měnil taktiku. Aktivnější by měli být ve Štruncových sadech hosté z Edenu. „Ale i u Slavie předpokládám, že bude opatrnější a že nebude tak ofenzivní jako v předešlých zápasech. Asi nepojede do Plzně s představou, že tam dá tři góly a v pohodě vyhraje," přemítá zkušený trenér Ivan Kopecký.

Slavia válcuje soupeře drtivou silou vepředu, za osm kol nasázela jednatřicet gólů, což je jasný rekord samostatné ligy. Sešívaní dali víc branek než Plzeň se Spartou dohromady, rozparádil se Stanislav Tecl. „Budeme je muset trochu přibrzdit, protože se opravdu rozjeli," glosuje aktuální formu rivala asistent plzeňského kouče Pavel Horváth.

Buchovy blikance se opakují. V pořadu Přímák diskutuje Pavel Mareš na téma, zda má Bucha hrát šlágr se SlaviíVideo: Sport.cz

Plzeň by měla precizně bránit. Je otázkou, jak hluboko se stáhne. V úterním zápase Ligy mistrů proti Interu Milán (0:2) zaujala až příliš pasivní přístup. Slavia však nemá z jara dobré zkušenosti s otevíráním západočeské defenzivy, oba zápasy skončily remízou 1:1.

Ukázal sešívaným návod milánský gigant? „Kdybychom si půjčili nějaké hráče na hostování z Barcelony a Interu, možná bychom nějaký recept našli," směje se slávistický trenér Jindřich Trpišovský. „Hráči Plzně jsou naturelem defenzivně ladění, týmoví a zodpovědní. Styl nezměnili, naopak na něm ještě zapracovali," dodává stratég z Vršovic.

Jeho parta si bude muset počínat obezřetněji než ve čtvrtek v Konferenční lize proti kosovskému Ballkani, kdy zejména v první půli lacino ztrácela balony a obráncům pak bylo při nájezdech soupeře ouvej. „Takové chyby nesmí dělat. Plzeň uvidí, s čím Slavia přijde, a bude čekat na skulinky. Brejky umí," varuje Kopecký s odkazem na pohyblivé borce, jakými jsou Adam Vlkanova či Jan Sýkora.

Proč obrana Slavie tak často chybuje a jak moc jí chybí Holeš? Řešíme v PřímákuVideo: Sport.cz

Kopeckého tip? „Myslím, že Plzeň neprohraje," říká bývalý kouč české jednadvacítky či mistrovských Vítkovic.

Reklama