Hlavní obsah

Střídačky, jaké svět ještě neviděl. Plzeňští náhradníci usednou do plechovky piva

Český vicemistr se na startu fotbalové sezóny postaral o jednu raritu. Plzeňská Viktoria představila v Doosan Areně unikátní pivní střídačky. Budou mít tvar plechovky piva a budou vybaveny nejmodernějšími koženými sedadly. Hráčům tak poskytnou maximální možný komfort včetně vyhřívání.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalová Viktoria Plzeň představila unikátní projekt. Hráčské střídačky v Doosan Areně budou mít tvar plechovky piva.

Článek
Fotogalerie

Střídačky dají každému najevo, že fotbal a pivo k sobě v Plzni prostě patří. Ze stadiónu je do areálu pivovaru Gambrinus jen kousek. Stačí přejít přes pivovarskou lávku. Propojení obou subjektů má již svou tradici. Například legendární útočník Stanislav Štrunc - sázel góly za Viktorku a po kariéře fotbalisty pracoval právě v pivovaru.

Nyní se klub a pivovar znovu propojily a představují unikátní střídačky ve tvaru plechovky zlatavého moku. „Jde o společný nápad a jsem velmi rád, že se realizace povedla. Takové střídačky jsou zcela unikátní a troufnu si říct, že je nemá žádný jiný klub," pochvaluje si Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

„Pivo a fotbal patří k sobě. Společně se snažíme plzeňským fanouškům pomáhat, povzbuzovat je, ale hlavně je bavit. V tuto chvíli ale předáváme my, pivovarští, povzbuzení hráčům. U příležitosti 75. výročí narození Standy Šturce, který byl skvělým fotbalistou Viktorky a po ukončení kariéry pak i naším skvělým kolegou v pivovaru, od nás dostávají kluci nové střídačky," poukazuje sládek Zdeněk Polák.

Výroba střídaček zabrala čtyři týdny, předcházely však několikaměsíční přípravy. Potřeba bylo dvě tuny kovu a 300 čtverečních metrů hliníku.

Ozdoba v typicky plzeňském duchu

Uvnitř střídaček najdou hráči maximální pohodlí a komfort. Sedačky dodala firma Lear a jsou celokožené. „Sedačky jsou samozřejmě vyhřívané, i v chladných měsících bude o hráče dobře postaráno," upřesňuje Tomáš Aubrecht, jednatel firmy Abstrakt, která měla celou realizaci na starosti. „Inspirovali jsme se u velkých evropských klubů, u nichž jsou obdobné střídačky běžné. Jen jsme je chtěli mít typicky plzeňské."

Fotbalisté, kteří se nedostanou do základní sestavy, tak nebudou muset tolik litovat...

„Samozřejmě žádný hráč nemá rád, když sedí na lavičce náhradníků, vždycky chcete být hlavně na hřišti. Jsme však tým, proto jsem rád, že i náhradníci budou mít takový komfort," řekl při představení Milan Petržela. „Střídačky jsou parádní, hlavně v zimních měsících všichni ocení vyhřívání," přidal se Marek Bakoš.

Poprvé budou nevšední plechovky v akci během sobotního ligového duelu Viktorie s Duklou Praha.

Reklama

Související témata: