Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 1:1Stronati v závěru z penalty zachránil Baníku remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Moulis 0 : 1
87. Stronati (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic remizovali v 21. kole první ligy v Ostravě 1:1 a ani v sedmém utkání jarní části nejvyšší soutěže nezvítězili. Na Baníku po gólu Pavla Moulise z 69. minuty vedli, ale tři minuty před koncem srovnal z penalty Patrizio Stronati. Ostrava ztratila body počtvrté z posledních pěti kol a v neúplné tabulce je devátá. Teplice stejně jako minule se Slavií remizovaly 1:1 a zůstaly čtrnácté.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Brankář Teplic Jan Čtvrtečka inkasuje v Ostravě z penalty gól na 1:1.

Článek

Baník začal aktivně a už na konci první pětiminutovky mohl vést. To by však evidentně trochu zaskočený Zajíc po přesném Fillově centru ze strany z malého vápna nesměl přestřelit.

Hra se pak srovnala opticky i na šance poté, co se ve 21. minutě po teplickém brejku dostal za obranu Moulis. Obešel i Laštůvku, ale zakončení do prázdné branky mu čistým skluzem zmařil Fillo.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Daniel Holzer z Ostravy a Pavel Moulis z Teplic.

Po zajímavé dvacetiminutovce se utkání změnilo spíše v boj, v němž příliš místa pro fotbal nebylo. Jednu z mála možností měli Ostravané zásluhou přesného centru Buchty z pravé strany, ale Zajíc ani ve druhé situaci nedokázal hlavou míč umístit mezi tyče.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic, Daniel Tetour a Daniel Holzer z Ostravy.

Se zhoršujícím se terénem byl neurovnaný charakter zápasu ještě výraznější. Vzruch do zápasu vnášely téměř výhradně jen standardní situace a nákopy do vápna. Po jednom z nich v 63. minutě ukázal sudí Ginzel po srážce několika hráčů v teplickém vápně na penaltový bod, ale po poradě s videorozhodčím pokutový kop pro Ostravu odvolal.

Chvíli nato udeřili Severočeši. Ostravský Jánoš v 69. minutě zariskoval v rozehrávce, kterou mu hosté vystihli a po Marešově rychlé kolmici za obranu Moulis levačkou jistě obstřelil Laštůvku.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva David Černý z Teplic a Ondřej Šašinka z Ostravy.

Teprve poté se Ostrava probrala a Zajíc mohl rychle vyrovnat. Sám před brankářem ale Čtvrtečku neprostřelil a Juroškovu dorážku před čarou vyhlavičkoval Vondrášek.

Z územní převahy v závěru rezultoval další sporný moment v hostujícím vápně. Zákrok Maceje na Jurošku tentokrát sudí po poradě s videorozhodčím a přezkoumání situace u monitoru posoudil jako faul a Stronati v 87. minutě levačkou bezpečně zavěsil.

Baník v nastavení ještě mohutně tlačil a zahnal soupeře až do šestnáctky, ale na remíze se už nic nezměnilo. Tepličtí bodovali s Ostravou v lize počtvrté za sebou.

21. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Teplice 1:1 (0:0)
Branky: 87. Stronati z pen. - 69. Moulis. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Dohnálek - Petřík (video). ŽK: T. Kučera, Mazuch, Fortelný, Moulis (všichni Teplice). Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Ndefe (80. Pokorný) - Buchta (38. Sor), Jánoš, Tetour, Holzer (46. Juroška) - Šašinka (80. Mena), Zajíc. Trenér: Kozel.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Černý - Jukl, Fortelný (78. Knapík) - Macej (90. Hyčka), T. Kučera (88. Trubač), Moulis (78. Radosta) - Mareš. Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: