Hlavní obsah

Šural se Ščasným ovládli anketu za únor, kouč bere cenu jako odměnu za Krasnodar

Praha
Aktualizováno

Poprvé na jaře prohráli, ve čtvrtek v poháru na hřišti Liberce. Únor ovšem patřil jim. Úspěšný vstup fotbalové Sparty do jarní části sezóny se odrazil ve výsledcích první ankety. Hráčem měsíce Synot ligy za únor se stal ofenzivní univerzál Josef Šural, Trenérem měsíce pak Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Jakub Brabec a trenér Zdeněk Ščasný si gratulují po postupu v ruském Krasnodaru.

Článek

Letenští si připsali dvojitý triumf, oba vítězové se v tradiční anketě radovali poprvé v sezóně. O pořadí rozhodli svým hlasováním fanoušci.

"Chtěl bych jim poděkovat. Cena mě samozřejmě těší, ale nijak bych ji nepřeceňoval," reaguje Josef Šural. Na podzim patřil k hlavním oporám Liberce, po zimním přestupu do Sparty se v obou prvních jarních kolech zapsal mezi střelce. Nejprve trefil Pražanům tři body ve Zlíně, o týden později je zase nasměroval k vítězství nad Mladou Boleslaví.

„Je skvělé, že se mi v soutěžních zápasech tolik daří. Nemusel jsem dlouho čekat na první gól, což je vždycky důležité. Nejvíce mi asi pomohla generálka se Žilinou. Věděl jsem, že v ní už musím zabrat, což se povedlo," líčí Šural, který v anketě porazil plzeňského Daniela Koláře i Stanislava Tecla z Jablonce.

Hráč února:
1. Josef Šural (Sparta) 38% hlasů
2. Daniel Kolář (Plzeň) 32%
3. Stanislav Tecl (Jablonec) 30%

Ščasný dokonale převezl Býky

Zatímco Šural kvůli startům za Liberec do Evrospké ligy na jaře v dresu Sparty zasáhnout nesmí, kouče Ščasného hlasujícíc ocenili i za postup do osmifinále. Bohatý Krasnodar byl favoritem, Letenští ho však dokonale zaskočili. Zkušený trenér na tom měl velký podíl, v obou zápasech předvedl taktické tahy, jimiž Býky dokonale otrávil. Sparta přes ně přešla s celkovým skóre 4:0 a už se těší na římské Lazio.

„Děkuju fanouškům, že pro mě hlasovali, vážím si toho. Výsledek je patrně odraz toho, že jsme úspěšně vstoupili nejen do jarní části Synot ligy, ale že jsme také postoupili přes Krasnodar v Evropské lize," uvědomuje si Ščasný.

„Pro nás je teď důležité, abychom na výhry v lize navázali, protože nejdůležitější je týmový úspěch. Víme, že nás čeká ještě hodně práce, ale jsme odhodlaní to zvládnout," dodává kouč, který v anketě naposledy triumfoval v září roku 2014. Tehdy ale ještě vedl Teplice.

V únoru Ščasný porazil Dušana Uhrina ze Slavie a Romana Pivarníka z Bohemians.

Trenér měsíce:
1. Zdeněk Ščasný 42% hlasů
2. Dušan Uhrin ml. 35%
3. Roman Pivarník 23%

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články