Hlavní obsah

Šural si splnil přání. Dal rychle gól i na Letné

Karel FeltSport.czPrávo

Útočník Josef Šural chytil střeleckou slinu. Pár zápasů si musel na první trefu v dresu Sparty počkat. Povedlo se mu to až v generálce se Žilinou, ale do ligy vstoupil impozantně. Trefil se hned v prvním jarním kole ve Zlíně a druhou trefu přidal v neděli po devíti minutách do sítě Mladé Boleslavi (2:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty oslavuje svůj gól.

Článek
Fotogalerie

„Samozřejmě taková bilance potěší, ale i já beru za daleko důležitější tři body pro mužstvo. Když jsem se trefil ve Zlíně, moc jsem si přál dát hned v prvním ligovém utkání na Letné, gól před našimi fanoušky. Motivaci jsem měl obrovskou. To se mi povedlo splnit, takže jsem spokojený. Určitě je dobře, když se takhle povede vstoupit do nového angažmá. A musím zopakovat, že přestup na Letnou byla správná volba, jsem tu spokojený," říkal po nedělním utkání.

I když střelci rádi říkají, že dát gól není jednoduché, Šural na rovinu přiznal: „Byly to asi nejjednodušší góly, jaké jsem v lize vstřelil. Oba jsem dával do prázdné branky, z metru nebo dvou, je v tom ale i kus štěstí, že se míč dostane ke mně a já jsem tam, kde mám být," liboval si. Kouč Zdeněk Ščasný si pochvaloval, že podruhé postavil Šurala na hrot útoku a vyplatilo se.

V Krasnodaru hrát nemůže

Mladá Boleslav přijela na Letnou s nejlepší a nejproduktivnější ofenzívou v lize. Kromě jedné šance se ale k ničemu prakticky nedostala. „Věděli jsme, že dopředu jsou silní, vletěli jsme na ně hned. Dali jsme do utkání od první minuty hodně sil. Vyplatilo se nám to, protože sami jsme vstřelili prakticky během prvních dvaceti minut dva góly. Škoda, že jsme nepřidali třetí trefu, která by je určitě zlomila. Na Letné to ale má každý soupeř obtížné, když dostane brzy dva góly. Navíc jim nepomohl ani těžký terén," konstatoval Šural.

Sparta má v tabulce na Středočechy devítibodový náskok, takže se z druhé pozice může už soustředit jen na stíhání Plzně. „My jsme v tabulce nekoukali dolů ani před tímhle zápasem. Díváme se nahoru a dopředu. Pořád je ale konec ještě hodně daleko. Naším cílem je titul a za ním půjdeme dál s příjemnějším odstupem od třetí příčky," pravil nový sparťanský kanonýr.

Sparťané teď musí v hlavách rychle přepnout na čtvrteční odvetu play off Evropské ligy v Krasnodaru. Dál bude chybět zraněný David Lafata, ale hrát nemůže ani Šural, protože na podzim kopal stejnou soutěž ještě za Liberec. „Mrzí to, ale vezmu nepříjemnou realitu stejně jako před prvním zápasem doma. Dva tři dny pořádně potrénuji, abych byl ve stejné zátěži jako kluci, a připravím se na ligový zápas s Duklou. Věřím, že v Rusku gól dáme a postoupíme," přál si Josef Šural.

Reklama

Související témata: