Hlavní obsah

Šuralovi to proti Ostravě pálí. Stihl šest gólů za poslední čtyři vzájemné zápasy

Liberec

Liberečtí fotbalisté se drží v Synot lize v těsném závěsu za třetí příčkou v tabulce. Nemalou měrou se na tom podílejí i klíčoví hráči Slovanu, ofenzivní záložník Josef Šural a zkušený útočník Marek Bakoš. Dařilo se jim v úvodní fázi sezóny a po následném menším střeleckém útlumu zařídili v sobotním duelu 12. kola svými brankami výhru favorita nad posledním Baníkem Ostrava v poměru 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký Josef Šural.

Článek

Ostravský celek je přitom pro Šurala nebývale oblíbeným soupeřem. V posledních čtyřech vzájemných zápasech mu dal šest gólů, loni na podzim dokonce vsítil hattrick při výhře 6:0. Nynějšího týmového úspěchu si moc cenil.

„Mohlo se zdát, že proti Baníku od nás všichni očekávají „povinné" vítězství, ale takhle to bylo jen na papíře. Nebyl to jednoduchý zápas, po dobrém výkonu se nám podařilo přece jen získat tři body. Bohužel až na ten závěr, kdy jsme inkasovali," líčil Šural.

Slovan naplno zabral po třech remízách v řadě v součtu Evropské ligy s Groningenem a ligových duelů v Olomouci a v Jihlavě. „Byli jsme před zápasem trošku nervóznější, měli jsme v hlavě hlavně venkovní plichty. A s Baníkem převažoval ze strany soupeře urputný fotbal. Dobývání defenzivy je vždycky těžké, proto je nejlepší dát pokud možno co nejrychleji první branku. Stihli jsme to ještě v prvním poločase. Pak jsme měli utkání ve svých rukách a záleželo na tom, jestli za stavu 2:0 přidáme další gól, nebo ne," přemítal ofenzivní záložník.

Domácí se museli vyrovnat i s tvrdou hrou soupeře. „Je to fotbal. Když jsme víc na míči, je pravděpodobnost, že do nás půjdou a bude to bolet. Zákroky hostí nebyly vysloveně zákeřné, ale někdy zbytečné," mínil Šural.

Šurala s pěti góly v ligové sezóně předstihl v rámci liberecké statistiky Bakoš, pro něhož to byl šestý střelecký úspěch. „Samozřejmě z pohledu útočníka jsem rád za každý gól a hlavně za vítězství. Už jsme ho dost potřebovali. Cítil jsem na sobě, že bych už měl taky skórovat. Je to moje práce, a když nedáváte góly, jste z toho trošku nervózní," svěřil se Marek Bakoš.

Na začátku sezóny mu to tam padalo a teď jej těšilo, že prolomil pro něj dlouhé čekání na další branku. „Gólová situace vypadala jednoduše, ale po Bartošákově krásné přihrávce byl míč lehce tečovaný. A člověk v televizních šotech občas vidí, že i takové momenty před prázdnou brankou se dají zahodit," pousmál se slovenský útočník v libereckých službách.

Bakošův přínos pro tým vyzdvihl i trenér Jindřich Trpišovský: „Během zápasu udělá spoustu černé práce, váže na sebe obránce, udrží míč a je platný i při osobních soubojích. A další vstřelený gól je pro něj odměnou."

Reklama