Hlavní obsah

Šuralovo střelecké probuzení. Gól už jsem potřeboval jako sůl, radoval se po hattricku útočník Sparty

Na tuto chvíli čekal jako na smilování. Útočník Sparty Josef Šural byl zoufalý, na podzim se ne a ne trefit. V sobotu v Jablonci bídné období zlomil přímo stylově. Dal totiž rovnou tři góly. Třetím ligovým hattrickem v kariéře (dva přechozí zaznamenal v dresu Liberce) vystřelil Pražanům výhru 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty Praha oslavuje svůj třetí gól během utkání 11.kola HET ligy v Jablonci.

Článek

Byl tento hattrick nejdůležitější?

Odpovím jinak. Vítězství v Jablonci je důležité pro celou Spartu. Dát tři góly v jednom zápase je samozřejmě vždycky potěšující.

Spadl vám kámen ze srdce?

V nové sezóně to byl můj první gól, potřeboval jsem ho už jako sůl. Když si jen vzpomenu na domácí utkání se Slováckem... Měl jsem dát minimálně dva góly. Teď to ze mě konečně spadlo. Dostal jsem v Jablonci příležitost, chtěl jsem to urvat za každou cenu. Povedlo se.

Který gól byl nejtěžší?

Vím, který byl nejbolestnější. Ten třetí, kdy jsem šel do střetu s gólmanem. Ani jeden nebyl lehký, při prvních dvou mi od Bóži (pozn. - Bogdan Vatajelu) přilétly skvělé centry. Vím, kam je sype.

Jablonec je pro Spartu neoblíbená destinace, v posledních letech tu klopýtala. Neobávali jste se, že nepříznivou sérii prodloužíte?

Věděli jsme o té bilanci, čtyři roky se v Jablonci nevyhrálo. Spousta lidí nám také před utkáním předhazovala, že statistiky jdou proti nám. Pomalu říkali, že Jablonec je favorit. Nebáli jsme se.

Zápas jste rozhodli v úvodu dvěma góly. Byl záměr na soupeře vletět?

Začátek byl úžasný. Ke konci první půle nás ale začal Jablonec přehrávat, měl stoprocentní šanci. Kdyby ji proměnil, měli bychom to složité. Výsledek vypadá jasně, ale nebyl to vůbec jednoduchý zápas.

Reklama

Související témata: