Hlavní obsah

Jablonec - Opava 4:1Sváteční střelec Hübschman vstřelil vítězný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Didiba (vlastní) 1 : 0
38. Hübschman 2 : 0
42. Pikul 2 : 1
73. Schranz 3 : 1
93. Považanec 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jablonečtí si po vyřazení z pohárové Evropy a ztráty ligové neporazitelnosti spravili chuť. V 5. kole rozstříleli Opavu 4:1. Hosté si hned na začátku dali vlastence a za stavu 0:2 ještě před pauzou snížili, tři body pro Severočechy však ve druhé půli jistil Schranz s Považancem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z úvodního gólu.

Článek

První poločas se odehrával především na opavské polovině. Jablonec si vytvořil řadu dobrých příležitostí, do kabiny hráči však odcházeli za stavu „pouze" 2:1 pro domácí.

Slezanům se venku příliš nedaří, naposledy na hřišti soupeře zvítězili v červenci minulého roku v Českých Budějovicích. Na severu Čech na mizérii brzy navázali, když už ve 3. minutě míč do vlastní branky tečoval po centru Zeleného Didiba.

Zelenobílí hráli svižně a v první části si vypracovali především po centrech ze stran řadu příležitostí. V 10. minutě pálil ve vápně Zelený, ale odkrytou branku přestřelil. Ve 26. hlavičkoval po centru Ladry těsně vedle Schranz. Ve 32. vyzkoušel z velkého úhlu hostujícího gólmana Fendricha Ladra. A ten samý hráč nebezpečně pálil po rychlém brejku i o tři minuty později.

Druhý gól přidal Hübschman

Jablonečtí se druhé branky dočkali až ve 37. minutě. Po rohovém kopu se zblízka prosadil kapitán Hübschman. Jeho v české nejvyšší soutěži čtvrtou trefu musel posvětit VAR. Hosté dokázali zápas do přestávky zdramatizovat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ivan Schranz z Jablonce se raduje z gólu.

Ve 42. minutě Pikul ještě Vlastimila Hrubého v brance jen vyzkoušel dobrou střelou, ale za minutu už slavil. Míč mu pěkně předložil zpětnou nahrávkou pod sebe Texl a polský záložník míč doklepl do branky.

Považanec rozhodl

Druhou půlku začali hosté již o něco lépe, přesto mohli rychle prohrávat znovu o dva góly. V 58. si Ladra narazil se Zeleným a vypálil zpoza vápna k tyči. Fendrich míč vyrazil před sebe k Čvančarovi, proti jehož dorážce vytáhl fantastický zákrok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Holík z Opavy a Jakub Považanec z Jablonce.

V 61. minutě mohli hosté vyrovnat, kdy Vlastimil Hrubý nechtěl chytit malou domů, míč odhlavičkoval přímo k Holíkovi. Ten však zblízka branku přestřelil.

V 66. minutě se z dvaceti metrů prosadil Považanec, Hrubeš však třetí zásah po konzultaci s videorozhodčím odvolal. Pojistku pak měl na hlavě po centru Podaného Čvančara, ale mířil vedle.

V 73. minutě ho zastoupil Schranz, který hlavičkoval přesně po centru střídajícího Roberta Hrubého. A už v nastaveném čase zvýšil na 4:1 Považanec. Opava prohloubila svou venkovní mizérii, na půdě soupeře nevyhrála už devatenáct utkání.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - SFC Opava 4:1 (2:1)
Branky: 3. vlastní Didiba, 38. Hübschman, 73. Schranz, 90.+3 Považanec - 42. Pikul. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hock - Petřík (video). ŽK: Štěpánek - Řezníček, Večerka, Fendrich. Diváci: 1810 (limit 2000 diváků na stadionu).
Jablonec: V. Hrubý - Holík, Martinec, Štěpánek, Podaný (90. Krob) - Ladra (72. Pilař), Hübschman, Považanec, Zelený (61. R. Hrubý) - Schranz, Čvančara (72. Doležal). Trenér: Rada.
Opava: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Mondek (56. Harazim), Texl, Řezníček (78. Dordič), Holík, Helešic (46. Hrabina) - Juřena, Pikul (56. Dedič). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: