Hlavní obsah

Svědík o nároďáku nechtěl mluvit. Hapal nás motivoval, tvrdil po cenné výhře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou předchozích domácích remízách už fotbalisté Slovácka před svými fandy zabrali. Vítězstvím 2:0 nad Baníkem navázali na výhru z minulého ligového kola v Plzni a vyšvihli se v tabulce nejvyšší soutěže na třetí příčku hned za Spartu a Slavii. Kouč uherskohradišťského týmu Martin Svědík po utkání nechtěl příliš mluvit o svém případném angažmá u české reprezentace, připustil ale, že zařazení mezi hlavní kandidáty na nového trenéra národního týmu vnímá jako příjemnou reklamu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík sleduje svěřence v utkání proti Baníku

Článek

„Nevědomky nás namotivoval ostravský trenér Pavel Hapal, když prohlásil do médií, že jsme v Plzni získali tři body zejména díky únavě hráčů Viktorie,“ prozradil s úsměvem Svědík. „Kabinou to rezonovalo. Na hřišti bylo i díky tomu na naší straně mnohem víc emocí než v některých předchozích podzimních duelech. My je mít musíme, pokud chceme být úspěšní,“ tvrdil.

V utkání adeptů na elitní šestku a na účast v evropských pohárech viděl dva klíčové momenty, které rozhodly o výsledku. „Tím prvním byl výborný zákrok brankáře Heči, který chytře zlikvidoval na konci úvodní dvacetiminutovky za bezbrankového stavu tutovku Tankovi. A dalším důležitým okamžikem byl náš vedoucí gól v závěru první půle. Pak už jsme Baník do ničeho podstatného nepustili. My jsme hrozili rychlými kontry. Když se nám povedlo přidat druhou branku, s přehledem jsme už dovedli zápas do vítězného konce,“ liboval si Svědík.

Nechtělo se mu příliš komentovat spekulace o možném nástupu k národnímu mužstvu na uvolněné místo po Jaroslavu Šilhavém. „Já jsem už před časem řekl, že bych se rád v trenérské kariéře posunul. To, že se o mně mluví, je pochopitelně velice příjemná reklama. Nechci se ovšem vyjadřovat k něčemu, co nemohu ovlivnit. Jen tím, že budu dál dobře pracovat ve Slovácku,“ neprozradil, zda ho představitelé FAČR oslovili.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka oslavují výstavní trefu Marka Havlíka levou nohou do šibenice

Hradišťský tým nyní podle Svědíka předvádí nejlepší výkony v sezoně. „Před reprezentační pauzou jsme naznačili výrazný pokrok v Plzni a v duelu s Baníkem jsme se ještě o něco posunuli,“ těší ho. „Ale až poté, co jsme dali vedoucí gól,“ dodal.

Fotbalisté Slovácka podle něj v poslední době vylepšili přístup k tréninkům i zápasům. „Prospělo nám, že jsme vyndali ze sestavy některé starší borce. Tým jsme omladili. Někteří klíčoví hráči podávají teď lepší výkony. Stojím si za tím, že musí přijít postupná obměna mužstva, která ale bude mít hlavu a patu,“ tvrdí Svědík.

Pochválil záložníka Havlíka, který přesnou technickou střelou otevřel krátce před pauzou skóre. „Drží se ho reprezentační forma. Další sraz nároďáku je ale až v březnu, takže si musí výbornou výkonnost udržet,“ připomněl.

Svědík netají, že udržet třetí místo je velký sen hradišťského celku. „Musíme ovšem vycházet z reality. Na nějaké prognózy je ovšem hrozně brzy. Do konce podzimu hrajeme ještě v Olomouci a v Mladé Boleslavi a doma přivítáme Bohemku. Tyhle zápasy nám ukážou, jak na tom jsme. A stejně to pak bude chtít udržet si elitní formu i pro jaro,“ má Svědík jasno.

Reklama

Související témata: