Hlavní obsah

Jablonec - Karviná 1:0Sýkora zajistil Severočechům skupinu o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Sýkora 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jablonec bude po základní části hrát ve skupině o titul! Severočeši zdolali ve 29. kole i bez zraněného kapitána Hübschmana houževnatou Karvinou 1:0 a poskočili na třetí místo před Liberec. Rozhodující gól vstřelil po hodině hry Sýkora.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácím těsně před zápasem ze sestavy kvůli zranění vypadl kapitán Hübschman, jehož nahradil Pilík. Právě on pak rozehrával většinu standardních situací.

Oba týmy před předposledním kolem v tabulce dělilo propastných 21 bodů a v úvodu zápasu byl rozdíl patrný. Tým Petra Rada hosty od první minuty sevřel a hnal se za úvodním gólem. Jen během úvodních dvaceti minut Severočeši kopali osm rohových kopů!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Eduardo Santos z Karviné a Tomáš Pilík z Jablonce.

Jenže ve finální fázi jim chyběla větší přesnost či důraz. Nutno poznamenat, že obrana hostů s vysokými stopery Šindelářem a Santosem dobře pracovala. Na rohy Jablonečtí první půli vyhráli 10:1, na střely na bránu však pouze 1:0. Tu jedinou zaznamenal už ve druhé minutě Jeřábek, jeho pokus zblízka karvinský Bolek stačil vyrazit.

Ale i mimo tyče mířili zelenobílí v první části jen dvakrát, hosté jednou. A to deset minut před pauzou v době, kdy se slezský tým na Střelnici již osmělil, dostal více do hry a častěji na polovinu soupeře.

Snaha hostů k brance nevedla

Druhou půli již hosté odstartovali mnohem lépe než úvodní a dvakrát dokázali ohrozit Hrubého branku, ovšem bezvýsledně. Dobrý presink hostů však dělal Doležalovi a spol. při rozehrávce problémy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ondřej Lingr z Karviné a Jan Krob z Jablonce.

Čtvrtý tým tabulky uklidnil až Sýkora v 58. minutě. Na centr Holíka nedoskočil ve vápně Santos, míč propadl k jabloneckému záložníkovi a ten pohotovou střelou k protilehlé tyči skóroval.

Hosté na hřišti soupeřů skórovali naposledy v září minulého roku a venkovní prokletí nezlomili ani na devátý pokus, byť v posledních minutách hrozili. Domácí si však již tři body pohlídali.

29. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 58. Sýkora. Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Dresler. ŽK: Kratochvíl - Ndefe, Santos, Želizko. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Jablonec: Hrubý - Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob - Považanec - Pleštil (80. Matoušek), Kratochvíl, Pilík (89. Hämäläinen), Sýkora (90. Chramosta) - Doležal. Trenér: Rada.
Karviná: Bolek - Ndefe, Santos, Šindelář, Čonka - Hanousek, Mangabeira (76. Tijani) - Lingr, Kubala (71. Želizko), Taiwo (77. Guba) - Vukadinovič (88. Stropek). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: