Hlavní obsah

Tak přece, Sparta plánuje velkou ránu! Kdy k ní dojde?

Praha

Sehrát úspěšnou sezonu a pak klubové pokladně přilepšit lukrativním prodejem některého z nadějných mladíků. Takový je plán fotbalové Sparty na prahu nového ročníku. Samozřejmě i proto, že přes léto investovala do rekonstrukce tréninkového centra na Strahově. „Nové prostory stály klub takřka 100 milionů korun a už z toho je zřejmé, že máme dostatek finančních prostředků nejen na nadcházející sezonu, ale i na sezony, které přijdou,“ poukazuje generální ředitel František Čupr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty Praha patří k hráčům, jež by měl čekat velký přestup.

Článek

Rozhodli se, že největší talenty prodávat nebudou. Zatím. S reprezentantem Adamem Hložkem prodloužili smlouvu, lákavou nabídku Marseille na jeho o rok mladšího parťáka Adama Karabce odmítli.

„Pro nás bylo prioritou udržet stávající tým pohromadě, aby všichni hráči, kteří tvořili kostru týmu, mohli dál společně růst. Chtěli jsme tým také vylepšit hotovými hráči. Obě tyto priority jsme si splnili," říká sportovní ředitel Tomáš Rosický s odkazem na příchod reprezentačního záložníka Jakuba Peška z Liberce a dánského obránce Caspera Höjera z Aarhusu.

„Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet dál, ale začneme ji v tomto složení. Myslíme si, že máme v týmu kvalitu a že nás čeká dobrá budoucnost," dodává Rosický.

Na Letné mají jako tradičně smělé plány. „Naším jednoznačným cílem je Evropa, nechci říkat, jestli Liga mistrů nebo Evropská liga, ukáže až čas. Ale základní skupina v Evropě je cíl, ideálně s postupem do jarní části. Cílem je i útok na titul, chceme si ho vzít zpátky," vyhlašuje generální ředitel František Čupr.

Jenže o peníze jde vždycky až v první řadě. A hospodaření Sparty v poslední době s výjimkou jedné sezony díky prodeji pozemků vždy skončilo velkou ztrátou.

V mladých mají poklad

„Věříme, že v následující sezoně se dostaneme ekonomicky do černých čísel. Nebude to ze vstupného nebo televizních práv, nicméně zřejmě na konci příští sezony dojde k transferu, který nám pomůže výrazně vylepšit finanční situaci," avizuje Čupr.

„Třeba neodejde nikdo, ale dobře víme, že hodnoty hráčů, jako jsou Hložek, Karabec, Vitík nebo Krejčí, jsou pro naši klubovou kasu do budoucna ohromně zajímavé," dodává konkrétní jména.

Na domácí scéně pevně vládne rivalská Slavia, o titulu se tak na Letné v poslední době mluvilo dost opatrně. Otevřený útok na něj klub vyhlašuje poprvé po čtyřech letech.

„Letos mluvíme o titulu a jde podle mě o přirozený vývoj. Jdu se Spartou do třetí sezony, začínali jsme rozvojem mladých hráčů, skládáním kostry mužstva, chtěli jsme zlepšit prostředí a kulturu celého týmu," připomíná Rosický.

„Skončili jsme třetí a kvalifikovali se do Evropy, vyhráli jsme pohár. V další sezoně jsme skončili druzí a máme trenéra, který má historii úspěchů a vítězství. Čili podle mě nemůžeme mít aktuálně jiný cíl než si říct, že chceme titul. Jsem sparťan odmala a dobře vím, že minimem musí být účast v Evropě a boj o titul," zdůrazňuje sportovní ředitel, jak moc spoléhá na kouzlo zkušeného trenéra Pavla Vrby.

Týmu bude pro štěstí pomáhat i nový maskot Rudy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články