Hlavní obsah

Talent Sparty se ocitl v hledáčku bohatého klubu, tvrdí Turci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má před sebou evropský šampionát fotbalistů do 21 let v Gruzii, momentálně však těžko hledá cestu do sestavy Sparty. O devatenáctiletý talent Adama Karabce se podle tureckých zdrojů zajímá Galatasaray. Bohatý istanbulský lídr turecké ligy má spolu s letenským záložníkem údajně v hledáčku také dvacetiletého Martina Baturinu z Dinama Záhřeb.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Karabec ze Sparty Praha během utkání s SK Dynamo České Budějovice.

Článek

O spekulace není v Turecku nikdy nouze. Zimní přestupní termín tam skončil v sobotu 18. února. Přesto se už objevují informace o dalších plánovaných transferech.

V posledních hodinách se týkají také mladíka ze Sparty.

„Lídr Superligy plánuje získat mladého a talentovaného ofenzivního záložníka. Podle posledních zpráv mají žlutočervení zájem o Adama Karabce z pražské Sparty a Martina Baturinu z Dinama Záhřeb," píše třeba turecká verze serveru transfermarkt.com.

U Karabce uvádí aktuální tržní hodnotou 2,5 milionu eur (asi 59 milionů korun).

Karabec na Letné kráčí ve stopách svého bývalého spolužáka Adama Hložka, v posledních týdnech ovšem neprožívá lehké období. Zatímco na podzim zasáhl do 14 ligových zápasů a vstřelil dva góly, během zimní přípravy přestal nastupovat a na jaře se ještě v žádném zápase nepředstavil.

„Kara každý týden figuruje v mých úvahách, ať už co se týká střídání, tak i základní sestavy. Je to podobné jako u Minčeva, musí pokračovat v dobré práci a být připravený. Máme zkrátka kvalitní široký kádr, a někteří hráči jsou momentálně před Adamem," opakovaně vysvětluje trenér Brian Priske.

Reklama