Hlavní obsah

Tečka za sporem o Ben Chaima. Sparťan zaplatí za prokopnuté dveře v Liberci 15 tisíc

Aktualizováno

Nešťastný hrdina nervózního duelu, do něhož se soupeř navážel a vlastní klub ho hájil, dostal u zeleného stolu trest. Disciplinární komise potrestala fotbalistu Sparty Tala Ben Chaima za poškození zařízení stadiónu po skončení utkání v Liberci (1:1) pokutou patnáct tisíc korun. Rozhodčí do zápisu uvedli, že izraelský hráč v tunelu při odchodu do šaten prokopl dveře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Tal Ben Chaim.

Článek

Jako by tři vyloučení nestačili. Rozhořela se také válka slov.

„Ben Chaim nás tady fakuje, nadává nám a huláká, že si naše hráče koupí jako trpaslíky na zahradu - a my hrajeme v devíti," zahlásil hned po zápase Jindřich Trpišovský, trenér Liberce.

„Takový osobní útok od trenéra soupeře směrem k mému hráči je neakceptovatelný. Ben Chaim čelil celých devadesát minut vulgaritám od hráčů Slovanu, včetně urážek směřujících k jeho židovskému původu. To je samozřejmě hodně závažné," reagoval Andrea Stramaccioni, trenér Sparty. S ujištěním, že jeho hráč nic takového neřekl.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se řídila zápisem o utkání. A v něm rozhodčí Zelinka uvedl, že Ben Chaim v tunelu při odchodu do šaten prokopl dveře. Proto izraelskému legionáři udělila pokutu 15 tisíc korun.

Baník zaplatí 50 tisíc

Pokud jde o další případy, komise udělila pokutu 50 tisíc korun Baníku Ostrava za to, že jeho pořadatelská služba dovolila fanouškům na duel se Slavií pronést pyrotechniku. Zároveň zahájila s Baníkem další řízení kvůli nevhodnému chování fanoušků v duelu na hřišti Slovácka.

Na svém příštím zasedání se komise bude zabývat fyzickým napadením fanouška pořadatelem na stadiónu druholigového Hradce Králové.

Zastavenou činnost na jedno utkání mají po vyloučení ve 3. kole liberečtí hráči Ondřej Kúdela a Milan Kerbr a sparťan Eldar Čivič.

Reklama

Související témata: