Hlavní obsah

Tecl s Wágnerem se na tři roky upsali Jablonci

Jablonec nad Nisou

Dvě velké posily do ofenzivy představilo vedení fotbalového Jablonce den před zahájením letní přípravy na novou sezónu. Od čtvrtka se ke třetímu týmu minulého ročníku Synot ligy a účastníku kvalifikace Evropské ligy připojí útočníci Stanislav Tecl z Viktorie Plzeň a Tomáš Wágner, který naposledy hostoval z Viktorie v Mladé Boleslavi. Oba uzavřeli na severu Čech tříleté smlouvy!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Posila prvoligového FK Jablonce Tomáš Wágner.

Článek
Fotogalerie

„Získali jsme na jednu stranu mladé, ale zároveň už zkušené hráče. V rámci svojí kariéry toho mají už dost za sebou, přitom v nich vidíme i velkou perspektivu z jejich osobního i týmového hlediska," přivítal nové akvizice Petr Doležal, generální ředitel FK Jablonec.

Právě posílení útočné fáze bylo pro severočeský klub prioritou. „Těšíme se na přínos obou posil. Jsou to kluci, kterým je nejbližší střelecké zakončení a na jejich góly chceme, nebo aspoň věříme, že budeme spoléhat už v podzimní sezóně. Naši dosavadní útočníci neměli v tomto směru takříkajíc splněno, takže konkurence je vítaná," podotkl Doležal.

Příchod obou akvizic je reakcí i na přestup jabloneckého záložníka Jana Kopice do Plzně. „Ano, Honza Kopic odehrál v Jablonci čtyři sezóny. A patří mezi fotbalisty, kteří se chtějí posouvat dál, a naskýtá se mu v Plzni šance na Ligu mistrů. Náleží mu poděkování za jablonecké služby a budeme mu držet palce. A zároveň doufáme, že Teclův a Wágnerův příchod místo Kopice bude pro Jablonec adekvátní herní i střeleckou kompenzací," dodal jablonecký ředitel.

Je to vysvobození, řekl útočník

Stanislav Tecl se ke svému příchodu do Jablonce staví velmi pozitivně. „Není tajemstvím, že odchod z Plzně beru jako vysvobození. Poslední půlrok to bylo z mého hlediska hrozné. A věřím, že v Jablonci se to zlepší a zase nastartuji kariéru," líčil útočník, jenž ztratil v plzeňském dresu místo v ligové sestavě.

„V zimě tam přišel do útoku Mahmutovič, který měl přednost," zmínil Tecl období, kdy se v jeho případě situace změnila v jeho neprospěch. „Mrzí mě, že jsem nedostal příležitost ani v posledních dvou ligových kolech, když už Plzeň hrála uvolněně po jistotě titulu a takříkajíc o nic nešlo," zamyslel se útočník, který pochází z Jihlavy.

„ Když jsem odcházel z Vysočiny do Plzně, dali jsme si s majitelem jihlavského klubu slovo, že v případě mého přestupu v rámci ligy se pobavíme o tom, že Jihlava bude při jednání první na řadě. Ale v možnostech Vysočiny asi není, aby si mohla takový přestup dovolit," vysvětlil Tecl.

Přichází s vizitkou střelce

Tomáš Wágner přišel do Jablonce s vizitkou střelce! V lize zaznamenal už 39 gólů, a to stihl už do svých pětadvaceti let. Minulá sezóna byla pro něj v dresu Mladé Boleslavi nejúspěšnější. Ke čtvrtému místu Středočechů přispěl deseti brankami. „Bylo to pro mě docela povedené období. Uhráli jsme pohárové umístění. Ale Jablonec je fotbalově dál než Boleslav, kterou nechci podceňovat, ale ztratila na Jablonec v ligové tabulce osmnáct bodů," tvrdil forvard.

Wágner hledí do budoucnosti s optimismem. „Jeden čas to vypadalo, že se vrátím z hostování v Boleslavi do Plzně. Pak se ale ozval Jablonec a Plzeň navíc podepsala znovu Honzu Holendu, takže útočníky asi měli vyřešené. I v Jablonci ale bude tlačenice na místa v sestavě. Můžeme hrát vepředu spolu se Standou Teclem a je tady i Martin Doležal. Konkurence je nutná, pokud ambice směřují k boji o titul," usmál se Wágner po prvních chvilkách na jablonecké půdě.

Reklama

Související témata: