Hlavní obsah

Tecl se pozvolna převléká z dresu do saka. K hraní přibírá funkci manažera béčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude hrajícím manažerem. Útočník fotbalové Slavie Stanislav Tecl se pomalu převléká z dresu do saka. Zkušený forvard zůstává členem kádru áčka, které vede kouč Jindřich Trpišovský, zároveň se však čerstvě stal manažerem béčka sešívaných, které bude po sestupu ze druhé ligy v nové sezoně bojovat v ČFL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie se raduje z gólu.

Článek

Slavia v pondělí vpodvečer oznámila složení nového realizačního týmu třetiligového béčka. Jako trenéři ho povedou David Střihavka, Milan Černý, Tomáš Jablonský, Ivo Knoflíček a Bogdan Stefanovič, který se bude starat o brankáře. Stanislav Tecl, papírově stále figurující na soupisce áčka, bude manažerem rezervy.

„Se Slavií podepsal jak novou roční hráčskou smlouvu, tak i smlouvu manažerskou a vedle působení v roli hráče bude mít na starost chod a fungování rezervního výběru. Zároveň je také členem správní rady Nadačního fondu Slavie," vypočítává klubový web Teclovy funkce.

Pozice dvaatřicetiletého pracanta v létě oslabila po návalu nových posil do útoku, jimiž jsou Mojmír Chytil z Olomouce a Muhamed Tijani z Baníku Ostrava. S nimi mu konkurenci dál tvoří nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku Václav Jurečka a zarputilý válečník Mick van Buren, což Teclovi nedává úplně nejlepší vyhlídky na velké vytížení v Trpišovského partě.

Jakou pozici budou mít ve Slavii zkušení útočníci Mick van Buren a Stanislav Tecl?Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

V kabině áčka má ale pořád vliv. Má v ní silné postavení, ví se o něm, že se pro tým obětuje a bez reptání přijme jakoukoliv roli. Je oblíbený, inteligentní, patří mezi lídry. Do nové práce má mít podle informací Sport.cz chuť, baví ho podílet se na rozvoji mladých hráčů, chce jim předávat své zkušenosti. A za béčko by měl dle potřeby a okolností hrát.

Podobný model si v nedávné minulosti vyzkoušel nyní už bývalý brankář Přemysl Kovář, jenž formálně působil v kádru áčka a zároveň se staral o propojení s druholigovou Vlašimí. V Edenu si tento projekt vyhodnotili jako úspěšný, v nové sezoně na něj naváže Tecl.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.