Hlavní obsah

Slávistickou exhibici odneslo Dynamo. Výhry slaví Baník, Liberec i Jablonec. Slovácko v problémech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět zápasů 8. kola měla v neděli na programu fotbalová Fortuna liga. Roli favorita splnil ostravský Baník, který si poradil s posledními Pardubicemi 3:0. Stejným poměrem uspěl i Jablonec, který na domácím hřišti porazil Hradec Králové. Jen bod za remízu 1:1 si odváží ze hřiště Mladé Boleslavi Slovácko. Výhru 2:0 si odváží z hřiště pražských Bohemians Liberec. Další drtivou domácí výhru oslavila Slavia, která zničila České Budějovice 6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 3:0

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Baníku Ostrava začali na očekávanou povinnou výhru nad posledními Pardubicemi zadělávat v 32. minutě utkání, kdy po faulu hostujícího Pavla Černého proměnil pokutový kop Daniel Tetour, a favorit tak odcházel do kabin s těsným jednobrankovým náskokem.

Jistotu dal v 75. minutě Slezanům Muhamed Tijani, když prostřelil Jakuba Markoviče. Definitivní tečku nad osudem Pardubic udělal osm minut před koncem Nemanja Kuzmanovič, který uzavřel skóre na konečných 3:0.

Jaký typ hráče chybí ve Slavii? Odpověď v PřímákuVideo: Sport.cz

Smršť Jablonce přišla po přestávce

Po bezbrankovém prvním poločase zápasu mezi domácím Jabloncem a Hradcem Králové se jako první dostali ke slovu Severočeši. V 50. minutě se v pokutovém území nejrychleji orientoval Václav Sejk a střelou k pravé tyči Reichlovy branky zajistil svému týmu vedení.

A pro hosty bylo ještě hůř. O osm minut později zvýšil už na dvoubrankový rozdíl Jakub Martinec. Zlomené Votroky pak lobem přes vybíhajícího gólmana dorazil Jan Chramosta, a zajistil tak Jablonci nečekaně vysokou výhru 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matej Trusa z Hradce Králové a David Houska z Jablonce.

Bohemka padla s Libercem

Mizerný start měli fotbalisté Bohemians do zápasu proti hostujícímu Liberci. Už ve 2. minutě měl na velkém vápně až nečekaně hodně času a místa Matěj Valenta a přesnou střelou k tyči překonal bezmocného Valeše. Domácí poté zapnuli na vyšší stupeň, pozornou obranu Severočechů však do konce úvodního poločasu překonat nedokázali, a do kabin tak odcházeli s jednobrankovou ztrátou.

A Klokanům nevyšel ani vstup do druhého poločasu. V 47. minutě ztrestal domácí obranu Lukáš Červ a zajistil Liberci už dvoubrankové vedení. Domácí se již na odpor nezmohli, a Liberci tak v Ďolíčku podlehli 0:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Liberce Olivier Vliegen zasahuje.

Slovácko přišlo o výhru v nastavení

V prvním poločase utkání mezi Mladou Boleslaví a Slováckem měli blíže ke skórování domácí, ale Lukáš Mašek ve dvou šancích na Tomáše Fryštáka nevyzrál. A hosté trestali. V nastavení prvního poločasu se z bezprostřední blízkosti prosadila dvaadvacetiletá posila z Iráku ve službách Slovácka Merchas Doski, ten poslal favorita do vedení.

Domácí se však přeci jen dočkali vyrovnání. Ve třetí minutě nastavení se prosadil Ladislav Krobot, a zajistil tak Boleslavi cenný bod za remízu 1:1.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mladá Boleslav hostila v osmém kole Fortuna ligy favorizované Slovácko.

Dominance Slavie

V jednoznačnou záležitost proměnili fotbalisté Slavie zápas proti Českým Budějovicím. Obranu neškodného soupeře překonali v prvním poločase dvakrát Stanislav Tecl, jednu branku přidal Ivan Schranz a o osudu utkání tak bylo prakticky rozhodnuto.

Exhibice sešívaných pokračovala i ve druhém poločase. Po krásné Masopustově brance si ještě lepší trefu připsal hostující Potočný a snížil na 1:4. Tím však pozitiva Dynama končila. Lingr a Usor přidali do jihočeské sítě další dvě branky a uzavřeli skóre na konečných 6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav tecl se raduje z branky

Program 8. ligového kola
Sobota
Zlín - Brno 2:3
Olomouc - Plzeň 2:3
Teplice - Sparta 2:2
Neděle
Ostrava - Pardubice 3:0
Branky: 32. Tetour, 75. Tijani, 82. Kuzmanovič
Jablonec - Hradec Králové 3:0
Branky: 50 Sejk, 68. Martinec, 80. Chramosta
Bohemians - Liberec 0:2
Branky: 2. Valenta, 47. Červ
Mladá Boleslav - Slovácko 1:1
Branky: 90.+ 3. Krobot - 45. Doski
Slavia - České Budějovice 6:1
Branky: 18. a 45. Tecl, 21. Schranz, 52. Masopust, 67. Lingr, 71. Ewerton - 56. Potočný

Reklama

Související témata: