Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 1:3Teplice doma padly se Slováckem, nepomohla ani penalta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Petržela 0 : 1
49. Kalabiška 0 : 2
63. Hybš (penalta) 1 : 2
84. Vecheta 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic prohráli v sobotním utkání 27. kola Fortuna ligy doma se Slováckem 1:3. Hosté šli do vedení po gólech Petržely a Kalabišky, Severočeši pak korigovali z penalty, ale vítězství Slovácka pečetil střídající Vecheta

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar inkasuje gól.

Článek

Slovácko potvrdilo, že se mu proti Teplicím daří, a v nejvyšší soutěži soupeře zdolalo pošesté za sebou. V tabulce se bodově dotáhlo na čtvrté Bohemians 1905, kteří mají k dobru nedělní duel s Mladou Boleslaví. "Skláři" neuspěli po předchozích dvou výhrách a zůstávají na 14. místě.

Jako první zahrozil teplický Urbanec, s jehož střelou z úhlu si Nguyen poradil. Naopak hosté udeřili hned z první vážnější akce. Petržela po standardní situaci pronikl z levé strany do vápna, jeho oblouček před bránu přeletěl Grigara a na zadní tyči zapadl do sítě. Devětatřicetiletý záložník dal třetí gól v ligové sezoně, všechny trefy nasázel na jaře. Nejhorší defenziva soutěže inkasovala po dvou utkáních s čistým kontem.

První poločas nabídl vyrovnaný průběh bez větších šancí, ačkoliv víckrát se do zakončení dostali domácí. Nguyena protáhla Marečkova táhlá dalekonosná střela, která proletěla jen těsně nad břevnem. Brankář Slovácka nemusel zasahovat ani proti zakončení Gninga, jenž se dostal do šance sólem přes tři hráče.

Vstup do druhé půle ale Teplicím vůbec nevyšel. Vondrášek už po pár vteřinách trefil ve skluzu podrážkou Kalabišku do holeně a sudí Všetečka ukázal zkušenému obránci červenou kartu. Vzápětí navíc Sinjavského střílený centr proletěl na zadní tyč a Kalabiška z úhlu vstřelil druhý gól v ligovém ročníku.

Levý bek Slovácka byl i u třetího důležitého okamžiku druhého dějství. Po hodině hry zahrál ve vápně rukou a Všetečka po upozornění videorozhodčího nařídil pokutový kop. Ten si vzal stejně jako při posledním domácím zápase s Hradcem Králové (1:0) Hybš a poslal Nguyena na opačnou stranu.

Domácí kontaktní branka povzbudila a v dalším průběhu si vypracovali několik nadějných závarů, na vyrovnání ale nedosáhli. Naopak v závěru se podruhé v sezoně prosadil po rohu Vecheta. Teplice tak prohrály na svém stadionu po třech ligových utkáních.

27. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - 1. FC Slovácko 1:3 (0:1)
Branky: 63. Hybš z pen. - 26. Petržela, 49. Kalabiška, 84. Vecheta. Rozhodčí: Všetečka - Ratajová, Slavíček - Batík (video). ŽK: Mičevič, Gning - Trávník, Kudela, Kim Sung-pin. ČK: 46. Vondrášek (Teplice). Diváci: 2630.
Teplice: Grigar - Mareček (53. Hora), Chaloupek, Mičevič - Vondrášek, Trubač (85. Čičovský), Jukl, Urbanec (63. Hyčka), Hybš - Fila (53. Jásir), Gning (85. Sy). Trenér: Frťala.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Trávník (53. Kudela), Havlík - Petržela (73. Holzer), Mihálik (73. Vecheta), Sinjavskij (90.+4 Juroška) - Šašinka (73. Kim Sung-pin). Trenér: Svědík.

Reklama