Hlavní obsah

Teplice - Č. Budějovice 0:2Teplice na domácí půdě klopýtly, tři body získalo Dynamo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Hellebrand 0 : 1
85. Čmelík 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic prohráli v sobotním utkání 12. kola nejvyšší soutěže doma s Českými Budějovicemi 0:2. Vítězný gól Dynama vstřelil chvíli po přestávce záložník Patrik Hellebrand, v 86. minutě jistil tříbodový zisk pro hosty slovenský záložník Lukáš Čmelík. Jihočeši venku zvítězili počtvrté v sezoně nejvyšší soutěže.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Martin Janáček z Českých Budějovic a Daniel Trubač z Teplic.

Článek

Teplický trenér Jarošík neudělal ani po debaklu 1:4 od Hradce Králové žádnou změnu v základní jedenáctce, vzhledem ke zranění několika hráčů ani moc možností neměl. Do sestavy hostů se vrátil Hora po odpykání čtyřzápasového trestu za vyloučení na Slavii.

Jihočeši aktivní hrou od začátku potvrzovali, že hrají venku odvážně, což jim v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže vyneslo už deset bodů. Napadáním nedovolili Teplicím v klidu rozehrát, často kombinovali na útočné polovině, ale do šancí se nedostávali.

Domácí poprvé zahrozili až ve 25. minutě, kdy se na hranici šestnáctky kličkou kolem Králika uvolnil Gning, ale zamířil vedle branky. O tři minuty později senegalský útočník po sprintu téměř z poloviny hřiště obešel i brankáře Janáčka, ale míč přebíral v ofsajdu, což potvrdil i videorozhodčí. Gning byl jediným střelcem domácích v prvním dějství, v závěru poločasu vypálil už počtvrté, jeho hlavička však mířila přímo do náruče brankáře.

Místo očekávaného teplického tlaku po přestávce udeřili hosté. V 52. minutě dostal Hellebrand hodně volného prostoru a z 18 metrů zamířil přesně k tyči. Pro českobudějovického záložníka to byl druhý gól v sezoně poté, co se zapsal mezi střelce v premiéře proti Pardubicím. Vzápětí měl na kopačce vyrovnání Trubač, trefil však jen padajícího obránce Broukala.

Po dvojím střídání domácí zvýšili tlak, ale výsledkem byly jen dvě Knapíkovy hlavičky. S první si poradil brankář Janáček, druhá mířila nad břevno. Pět minut před koncem naopak výhru hostů pojistil další střelou z dálky střídající Čmelík, který tak svůj padesátý ligový zápas ozdobil sedmým gólem. Kodad a Žák se svými střelami marně snažili závěr alespoň zdramatizovat.

V posledních pěti vzájemných ligových utkáních zvítězil vždy domácí tým, ale tradice dnes byla porušena. Na Stínadlech v této sezoně dosud stoprocentně uspěli jen Bohemians, nedokázala to Plzeň ani Sparta. Dynamu se venku mimořádně daří a prohrálo jen na Slavii.

12. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:0)
Branky: 52. Hellebrand, 85. Čmelík. Rozhodčí: Starý - Vlček, Mokrusch - Hocek (video). ŽK: Jukl - Potočný, Čolič. Diváci: 2431.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (67. Kodad), Kučera (67. Mareček), Jukl, Shejbal - Trubač (81. Vachoušek) - Žák, Gning, Trenér: Jarošík.
Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik - Čolič, Čavoš, Hellebrand, Sluka (89. Skovajsa) - Hora (74. Sladký) - Hais (64. Zajíc), Potočný (46. Čmelík). Trenér: Weber.

Reklama