Hlavní obsah

Teplice - Liberec 1:2Teplice padly v nastavení, nevyhrály deváté kolo po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Matoušek 0 : 1
38. Mazuch 1 : 1
90. Rondič 1 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic podlehli doma ve 13. kole první ligy Liberci 1:2. Skláři nevyhráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou a pod trenérem Jiřím Jarošíkem prohráli i čtvrtý ligový duel. Na branku hostujícího Jana Matouška z druhé minuty odpověděl v prvním poločase Ondřej Mazuch, výhru Slovanu však trefil v přesilovce ve druhé minutě závěrečného nastavení Imad Rondič. Domácí totiž od 85. minuty dohrávali bez vyloučeného Jana Knapíka. Teplice zůstaly v neúplné tabulce na předposledním 15. místě, poslední Karviná má však dva zápasy k dobru. Liberec se po druhé ligové výhře za sebou posunul na 10. místo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Matěj Chaluš z Liberce a Ondřej Mazuch z Teplic, který střílí gól.

Článek

Teplice nastoupily k severočeskému derby tři dny poté, co vypadly v osmifinále domácího poháru s pražskou Spartou (0:2). Úvod zápasu navíc Sklářům nevyšel. Už ve druhé minutě si zaběhl za domácí obranu Matoušek, využil podklouznutí Mazucha a jeho střelu ještě tečoval za brankáře Grigara padající Hyčka. Šlo o první trefu libereckého záložníka v ligové sezoně.

Domácí se následně snažili svého soupeře zatlačit a po čtvrt hodině hry musel rozhodčí Zelinka konzultovat s videorozhodčím Štěrbou zákrok Havelky na Chlumeckého. Nakonec však libereckému hráči udělil za zákrok žlutou kartu. V 17. minutě byl blízko vyrovnání hlavičkující Rezek, ale 50. gól v české lize nezaznamenal, jelikož jeho pokus brankář Knobloch zneškodnil. Na druhé straně mohl zvýšit náskok opět Matoušek, ale tentokrát Grigara po rychlém brejku nepřekonal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Rezek z Teplic a Matěj Chaluš z Liberce.

Sedm minut před koncem první půle se Teplice dočkaly. Po nedůrazně odvráceném přímém kopu se opřel do míče z hranice pokutového území Mazuch a Knobloch byl proti jeho střele bezmocný. Skláři přerušili sérii tří soutěžních zápasů bez vstřelené branky. Teplický obránce se však hned na začátku druhé půle zranil a musel v 56. minutě opustit hřiště na nosítkách. Na jeho místo přišel Hasil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Filip Havelka z Liberce a Jan Knapík z Teplic.

Oboustranně bojovný zápas mohl v 71. minutě strhnout na libereckou stranu střídající Hilál, ale jeho průnik a pokus o kličku vystihl na poslední chvíli Grigar. Na opačné straně zase střílený Rezkův centr srazil hostující obránce těsně vedle. V závěru dostali hosté ještě výhodu početní převahy. Pět minut před koncem základní hrací doby zastavil pronikajícího Nečase těsně před pokutovém územím Knapík a sudí Zelinka mu udělil červenou kartu.

Liberec sice následnou standardní situaci nevyužil, Faškova střela zdí neprošla. Ve druhé minutě nastaveného času se však dostal k dalšímu odraženému míči střídající Rondič a přesnou ranou rozhodl o třech bodech pro Slovan. Liberec porazil Teplice v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a pokaždé 2:1.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slovan Liberec 1:2 (1:1)
Branky: 38. Mazuch - 2. Matoušek, 90.+2 Rondič. Rozhodčí: Zelinka - Vodrážka, Novák - Štěrba (video). ŽK: Chlumecký, Succar - Havelka, Rondič. ČK: 85. Knapík (Teplice). Diváci: 1523.
Teplice: Grigar - Hyčka, Mazuch (56. Hasil), Chlumecký, Vondrášek (46. Trubač) - Knapík, Mareček - Kodad (82. Succar), Krunert, Fortelný (73. Moulis) - Rezek. Trenér: Jarošík.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (68. Purzitidis) - Koscelník (81. Nečas), Frýdek (62. Rondič), Matoušek (81. Faško) - Rabušic (68. Hilál). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: