Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 1:1Teplice pod novým trenérem ani podruhé neprohrály, v duelu s Hanáky braly bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Yunis 0 : 1
57. Mareš 1 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

S Olomoucí, jejíž dres nový trenér Severočechů léta oblékal, a dokonce na něm nosil i kapitánskou pásku, uhráli současní svěřenci Radima Kučery v duelu jedenáctého ligového kola jen bod, Radim Kučera ho však vítal. Zvláště po hororovém úvodu, kdy gólman Němeček přímo vnutil Hanákům vedení. Po změně stran Mareš alespoň vyrovnal, což video posvětilo, takže zápas skončil remízou. Teplice si díky ní polepšily, neboť se vrátily v tabulce čtrnáctou příčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radim Breite z Olomouce, brankář Teplic Luděk Němeček a Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek

Na ligové scéně dal sice teprve čtvrtý gól, ale přišel k němu tak lacino, že na něj olomoucký Yunis do smrti nezapomene. Teplický brankář Němeček sice v samém úvodu střetnutí zkrotil trestný kop zahrávaný Zahradníčkem a prodlužovaný hlavičkujícím Greščákem, jenže když chtěl míč vykopnout, promáchnul a balon spadl přímo k útočníkovi Hanáků.

Na Yunise zívala úplně prázdná brána, takže samo sebou neměl sebemenší problém se trefit.

Pro Severočechy rána do vazu. Sebevědomí, které jim před týdnem dodala první výhra pod novým koučem Kučerou, bylo rázem to tam a zase se topily v problémech, které stály hlavu předchozí kouče Hejkala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Yunis (vlevo) z Olomouce a David Černý z Teplic v souboji o míč v utkání 11. kola první fotbalové ligy.

Kiksy v obraně byly až neuvěřitelné, ale naštěstí pro ně brankář Němeček úvodní minelu hned několikrát odčinil, neboť zlikvidoval jak šanci Younise, tak třeba příležitost Housky či Hály. I díky němu se tak začaly zpražené Teplice po půlhodině zvedat a zkoušet vyrovnat.

Marešovu hlavičku ale zlikvidoval Mandous, s Moulisovým pokusem si rovněž poradil, protože byl příliš lehoučký, než aby s ním měl hostující brankář starosti. Přitom kdyby Moulis volil místo střely přihrávku na Mareše, nabídla by se domácím stoprocentní šance.

Po změně stran se domácí ale vyrovnání přece jen dočkali. Pomoci jim k tomu ovšem musel VAR, neboť původně neměl gól Mareše platit, neboť asistent sudího měl praporek nahoře a signalizoval ofsajd.

Video ho však usvědčilo z klamu, takže Teplice byly za zlepšený výkon v druhé půli odměněny. Zaslouženě, protože zlepšily důraz i pohyb, zpřesnily kombinaci, a nakonec měly blízko i k výhře.

Střídající Vukadinovič ovšem trefil jen břevno, druhý z náhradníků Řezníček se těsně před koncem rovněž neprosadil, takže body se dělily. Pro domácí to znamenalo, že ani v druhém zápase pod vedením nového trenéra Radima Kučery neprohráli, Olomouc dokonce natáhla sérii na devět zápasů bez prohry.

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:1 (0:1)
Branky: 57. Mareš - 3. Yunis. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Hrabovský - Adam (video).
Teplice: Němeček - Vondrášek, T. Kučera, Shejbal (46. Hošek), Černý - Jukl, Fortelný - Moulis (87. Kodad), Trubač (67. Řezníček), Radosta (67. Vukadinovič) - Mareš (90. Ljevakovič). Trenér: R. Kučera.
Olomouc: Mandous - Sladký, Hubník, Poulolo, Hála - Zahradníček (65. González), Greššák, Houska (65. Daněk), Breite, Falta (90. Radek Látal) - Yunis (77. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: