Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1:1Fotbalisté Teplic v souboji sousedů v tabulce remizovali s Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Chaloupek 1 : 0
87. Kozák 1 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic v souboji sousedů v tabulce v 16. kole první ligy remizovali 1:1 s Bohemians Praha 1905. Domácí Severočeši vedli díky brance Štěpána Chaloupka z úvodního dějství, tři minuty před koncem srovnal střídající Matyáš Kozák. V tabulce jsou Teplice desáté a na deváté „Klokany“ i osmý Liberec ztrácí bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují ze vstřelené branky

Článek

Jako první v husté chumelenici zahrozili Bohemians 1905, ale v šesté minutě odraz od Dostála brankáře Grigara nezaskočil. Vzápětí na druhé straně nebezpečně vystřelil Havelka, ale Jedlička vyrazil na roh.

Ve 13. minutě se k míči na vápně dostal Prekop, proti jeho střele však Grigar dobře vyběhl. Sedm minut nato se už skóre měnilo. Po rohu se o to postaral teplický stoper Chaloupek a připsal si první gól v ligové kariéře.

Na další šance se poté čekalo až do konce poločasu. Nejprve v dobré pozici netrefil branku Havelka a poté převzali aktivitu hosté. Nejdříve vystřelil Puškáč nad a v posledních sekundách po odraženém míči těsně minul Prekop.

Po přestávce se do první příležitosti dostali domácí Mičevič s Havelkou, ale oba mířili těsně mimo. V 57. minutě se po rohu neprosadil Chaloupek a na druhé straně šest minut nato neuspěl s tvrdou ránou Köstl.

Poté se na zhoršujícím se terénu čekalo na další výraznější šanci až do 87. minuty a hned z toho bylo vyrovnání. Hála dostal míč za obranu a přesnou přihrávkou našel ve vápně volného střídajícího Kozáka, který uklidil míč k bližší tyči.

V nastavení ještě mohl strhnout vítězství na stranu Teplic Jukl, ale ve velké šanci pouze trefil brankáře Jedličku. Severočeši potvrdili, že doma se jim nedaří, na Stínadlech vyhráli jediný z posledních sedmi ligových zápasů.

Reklama